Tips over Voeding en Afvallen

Graag leg ik jou uit waarom bepaalde voeding wel of niet gezond is. Wat het eigenlijk is dat je eet. Of welke tips handig zijn bij afvallen. Je vindt dit allemaal terug in dit blog.

Zoek je specifieke informatie over Vrouw en Overgang of het veranderen van Eetgewoontes en Grip op Eetgedrag?

Of zou je graag eens willen overleggen over wat ik voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor de gratis intake.

Het is nooit te laat voor de eerste, kleine stap

Door Annette | 21 november 2016

Het is nooit te laat voor de eerste, kleine stap. Deze inspirerende video van Emily Skye vond ik op Facebook. Heb jij ook iets wat moeilijk is of onmogelijk lijkt? Bedenk dan de allerkleinste stap die zeker gaat lukken. Ik weet zeker dat je er heel ver mee gaat komen! Succes!

Voedselafdruk: bereken de jouwe en krijg tips

Door Annette | 30 oktober 2016

Voedselafdruk, testje: Hoeveel land en water er nodig is om jouw eten te produceren in verhouding tot de beschikbare ruimte en het beschikbare zoetwater op aarde. Dit bepaal je met de voedselafdruk en de waterafdruk. Het geeft een indicatie van de grootte van je persoonlijke ecologische impact. Best interessant om eens naar te kijken. Het…

volkorenbrood

Volkorenbrood, lekker van je eigen bakker

Door Annette | 28 juni 2016

Volkorenbrood is lekker! Volkorenbrood koop je bij je eigen bakker. In Odijk, Werkhoven, Cothen en Houten hebben we daarvoor bakker Doeleman. Ik heb aan hen gevraagd hoeveel soorten volkorenbrood zij eigenlijk hebben. En de keuze blijkt overweldigend. Raad eens hoeveel soorten volkorenbrood ze daar hebben: 18 soorten. En daarbij nog 7 meergranen/grotendeels volkoren broden. Voor…

Biologisch vlees en biologische melk voedzamer

Door Annette | 17 februari 2016

Je leest regelmatig berichten in de krant: is ‘biologisch’ nou beter dan ‘gewoon’? Meestal komt daar vooral uit dat biologisch duurzamer is en een betere leefomgeving biedt voor het dier.  De verschillen in voedingswaarde zijn meestal niet groot. Daarnaast valt over smaak niet te twisten, uiteraard. Maar dit onderzoek over vlees en melk laat toch…

Zo ongezond is zitten. Maar wat kun je doen?

Door Annette | 14 december 2015

Zo ongezond is zitten. Maar wat kun je dan doen? Wissel van houding, maar vooral: maak vaker een ommetje.

rood vlees

Is rood vlees kankerverwekkend?

Door Annette | 27 oktober 2015

De WHO bevestigt bevindingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds over vlees en kanker De WHO maakte in 2015 de resultaten bekend van een grondige evaluatie van het bewijs voor een verband tussen bewerkt vlees, rood vlees en (darm)kanker. Bewerkt vlees wordt door de WHO aangemerkt als kankerverwekkend, en rood vlees als waarschijnlijk kankerverwekkend, voor…

Zoveel zout in bewerkte producten

Door Annette | 4 september 2015

Eet vooral Puur Gezond en onbewerkt, zodat de hoeveelheid zout beperkt blijft. Het advies: maximaal 6 gram zout per dag. Daar schiet je zo overheen als je veel fabrieksvoedsel of kant-en-klare producten gebruikt. Zie afbeelding van Het Voedingscentrum.

Jaag je stofwisseling aan

Door Annette | 24 mei 2015

Je stofwisseling aanjagen ondersteunt het afvallen, omdat je meer calorieën verbrandt, spieren opbouwt en de stofwisseling gedurende de hele dag naar een hoger plan tilt. Helemaal gratis en voor niets, bijvoorbeeld door een stevig fietstochtje te maken, een toffe wandeling up-tempo of te gaan sporten. Klinkt goed, toch?! Dus, kies een beweegvorm die bij je…

Pasen-snoepgoed: appeltje – eitje?

Door Annette | 19 maart 2015

Waarom laat de weegschaal elke dag iets anders zien?

Door Annette | 19 maart 2015
Lunchsalade

Groenten: drie tips om er méér van te eten

Door Annette | 19 januari 2015

Groenten: Zo eet je makkelijk méér groenten bij de avondmaaltijd!      

Kerstlekkers in een notendop

Door Annette | 15 december 2014

Bericht door Olijf Voedingsadvies.