Hoe werkt het hormoondieet?

Kun je met voeding uit een hormoondieet je hormonen in balans brengen, zodat je makkelijker kunt afvallen? In dit blog van mij kun je lezen hoe je met voeding en leefstijl je hormonen kunt beïnvloeden.

 

Wat is het hormoondieet?

Het hormoondieet of hormoonfactordieet is uitgevonden door Ralph Moorman. Alleen, lang niet alles daaraan is wetenschappelijk onderbouwd. De schrijver van het hormoonbalansdieet doet veel beweringen over hoe vaak het voorkomt dat iemand te veel of te weinig van een bepaald hormoon heeft. Deze beweringen kunnen niet onderbouwd worden met statistieken of onderzoeken. Vragenlijsten zijn niet gevalideerd. En ook voor het toevoegen of mijden van bepaalde producten ontbreekt wetenschappelijk bewijs. Zoals voor het mijden van zuivel en gluten.

 

Wat is er goed aan het hormoondieet?

Het hormoonbalansdieet adviseert het eten van onbewerkte voedingsmiddelen en veel groente. En ook wordt een portie sport aangeraden, naast ontspanning en voldoende slaap. Omdat overbewerkte producten en alcohol worden afgeraden, eet je minder en gezonder. Een logisch gevolg is afvallen.

 

Hoe werkt Olijf Voedingsadvies?

De goede dingen uit het hormoondieet zitten allemaal in een gewoon gezond eet- en leefpatroon. Dat leer ik je dan ook graag aan. En ja, daarmee breng je zeker je hormonen in balans. Lees hier hoe dat werkt.

Als je darmklachten of andere lichamelijke klachten hebt, laten we eerst uitzoeken waar die door komen. Het is niet verstandig meteen producten weg te laten, die wel een gezonde voedingswaarde voor je hebben. En vaak hoeven ze anders ook niet allemaal weggelaten te worden.

Lees hier hoe je afvalt bij Olijf Voedingsadvies. Wil je niet meer op dieet? Maar wil je wel afvallen? Maak een afspraak voor een gratis intake.

hormoondieet hormonen in balans hormoonfactor ralph moorman