Ontbijt en Lunch
Ontbijt en lunch kun je op verschillende manieren klaarmaken. Hier vind je leuke voorbeelden.
Wil je mijn recepten en tips regelmatig automatisch ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.
Ontbijt, te kust en te keur
Hieronder vind je een lijst met suggesties voor je ontbijt. Je kunt er lekker mee afwisselen of een favoriet kiezen. Mijn favoriet is, al zo lang ik me kan herinneren, een schaaltje halfvolle yoghurt met muesli zonder (of laag in) suiker. Eenvoudig, maar goed. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels…
Lees verderGlutenvrij brood bakken
Heb je een recept voor een glutenvrij brood, vroeg iemand mij. Tja, dat heb ik wel. Maar echt een lekker glutenvrij brood maken is lastig. Door het weglaten van gluten is een brood veel harder, compacter en veel sneller droog. Zelf vind ik het belangrijk dat een brood wel bestaat uit volkoren glutenvrije granen.…
Lees verderLunch met bloemkoolsoep
Zo vind je opeens een restant kleine bloemkool in je kast. Wat maak je daarvan? Natuurlijk bloemkoolsoep. Volg dit eenvoudige recept: Bloemkoolroosjes, 1 aardappel in stukjes, 500-750 ml water, 1 bouillonblokje (minder zout). Dit kook je 15 minuten. Pureren Kruiden: peper, kerrie, sambal, scheutje slagroom Lekker als lunch met een boterham .
Lees verderHomemade muesli, granola
In mijn praktijk komen regelmatig dezelfde vragen langs om te beantwoorden. Één daarvan gaat over muesli. Er is veel keus en het aanbod verandert vaak. Het is een product dat veel mensen gebruiken. Maar welke is nu goed? Sinds juli 2024 zijn de eisen van het Voedingscentrum aangepast. Er mag nu wat zout toegevoegd worden,…
Lees verderKip-selderijsalade met mandarijn en cashewnoten
Een lekkere lunchsalade, maar ook te gebruiken als voor- of bijgerecht. Je maakt deze uiteraard makkelijk zelf. Het recept is voor 4 personen. Wij aten dit bijvoorbeeld als voorgerecht met Kerst. Ingrediënten (4 personen) 1 mandarijn, gepeld en in stukjes 1 stengel bleekselderij, in boogjes gesneden 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel zure room 1…
Lees verderTosti: Leuke en gezonde ideetjes
Tosti’s Tosti’s, wie eet ze niet? Ik maak regelmatig als lunch een snelle tosti van volkorenbrood met 2 plakjes 30+ kaas. Ook handig voor een lunchwandeling. Maar het kan leuker en gezonder! Daarom hieronder een overzichtje. En serveer ze bijvoorbeeld met een komkommersalade of gebruik eens volkoren krentenbrood. Eigenlijk zou ik een tosti-challenge moeten organiseren…
Lees verder7 Lunchsalades en meer recepten
In 2018 deden we mee met de 10 weken Summerproef Challenge. Er zijn toen heel wat recepten gedeeld. Ik zet ze even voor je op een rijtje. Dit zijn de salade4lunch-recepten: – Snelle waldorfsalade, – Spinaziesalade met avocado en aardbeien, – Frisse koolsalade, – Rosbief-witlofsalade, – Tropische salade met kip, paprika en ananas, – Haring…
Lees verderHummus, homemade wel zo lekker en gezond.
Hummus Hummus is homemade wel zo lekker en gezond. Als je het zelf maakt, weet je zeker dat er lekker veel kikkererwten in zitten en weinig (of zelfs geen) zout. Want hummus zonder zout is een Schijf-van-Vijf product voor gezond broodbeleg. Ik had zelf ook al eens geëxperimenteerd met zelf hummus maken (zie foto’s onderaan,…
Lees verderVolkoren-banaan-pannenkoek als lunch
Je ziet ze vaak voorbij komen op internet: banaan-pannenkoekjes. Soms alleen van banaan en ei gemaakt, soms met havermout, soms met melk erbij. De beste pannenkoek bevat een variatie aan gezonde ingrediënten. Ik maakte een Schijf-van-Vijf-proof recept, met druifjes uit eigen tuin. Probeer het ook! De pannenkoek Traditioneel wordt de pannenkoek gemaakt met witte bloem,…
Lees verderBroodje Gezond en Puur. Ik zeg: doen!
Een broodje gezond maak je makkelijk en eenvoudig zelf. En het is nog lekker ook. Enjoy! Je kunt natuurlijk allerlei groenten en fruit op je brood doen. Denk ook aan stukjes avocado of appel/kaneel of tomaat/wortelrasp enzovoort. Eigenlijk kan alles! Kijk ook naar dit lekkere broodje.
Lees verder- 1
- 2
- 3
- Volgende »