Annette Wessels

Ik ben geboren in 1967 en sinds 2007 gediplomeerd gewichtsconsulente en eigenaar van Olijf Voedingsadvies. Ik ben getrouwd en moeder van Elke en Jelle uit 2000 en 2002. Ik rijd paard en doe aan fitness. Ook ben ik vrijwilligster op kinderboerderij Dier en Wij.

Annette Wessels

Voeding en afvallen als passie

Ik vind het leuk om me te verdiepen in de wisselwerking tussen mens en voeding, lees dagelijks nieuws over voeding en leefstijl en ken graag de laatste fabels en feiten. Voeding die goed is voor de één, is niet altijd goed voor de ander. Welke voedingspatroon past jou? Wat weerhoudt je ervan om te doen wat nodig is? En hoe krijgen we dat dan toch voor elkaar? Dat vind ik een uitdaging. Cliënten zijn ook vaak verrast over hoeveel ze nog niet wisten over voeding en afvallen, als ze in mijn praktijk zijn gestart.

 

Specialisaties

Mijn basisspecialisatie is gezonde voeding en afvallen voor jong en oud in het algemeen. Mijn diepere specialisatie gaat over voeding en afvallen speciaal voor vrouwen in relatie tot hormonen/borstkanker en overgang. En intensievere coaching op het gebied van emotie-eten/verleidingseten naar gezonde eetgewoontes. Met als doel om niet alleen af te vallen of fitter te worden, maar ook dat je afgevallen en fit blijft. Want elke oorzaak van overgewicht heeft een eigen oplossing. Ik vind het dan ook leuk om me te verdiepen in de verborgen oorzaken van overgewicht.

Daarnaast ben ik afgestudeerd levensmiddelentechnoloog. Daardoor heb ik veel kennis over hoe levensmiddelen in de fabriek gemaakt worden en wat de samenstelling daarvan is. Een groot deel is vaak alles behalve gezond. Maar, er zijn ook een hoop wél gezonde producten. Ik kan je leren de juiste keuze te maken uit het enorme aanbod in de supermarkt.

Bewust eten is lekker!

Zelf heb ik gemerkt dat luisteren naar mijn lijf betekent, dat ik de voeding kies waarbij ik me fit en helder voel. De reden dat ik anders ben gaan kijken naar voeding, gewicht en levensmiddelen is dat ik in 1997 een fikse burn-out en depressie kreeg. Ik vroeg me af met welke voeding en leefstijl ik het beste kon herstellen, zodat ik niet machteloos af hoefde te wachten tot het vanzelf over zou gaan. Er zijn veel raakvlakken met het proces dat je volgt als je wilt afvallen. En deze kennis wil ik graag met anderen delen.

 

Olijf Voedingsadvies

Ik heb mijn bedrijf Olijf Voedingsadvies genoemd, omdat een olijf een goed en lekker voorbeeld is van gezonde voeding. Het heeft bovendien een vrolijke klank. In het logo van Olijf Voedingsadvies komt ook duidelijk het lichaam, ofwel het lijf, terug. ‘O-lijf’ zit er dus ook achter.

Annette Wessels Olijf Voedingsadvies

Opleiding

Na mijn hbo-opleiding Levensmiddelentechnologie heb ik in 2007 de mbo-opleiding tot Gewichtsconsulent afgerond. In 2012 de specialisatie voor het begeleiden van kinderen. Daarna heb ik nog vele bijscholingen, cursussen en bijeenkomsten gevolgd. Een overzicht:

2024 ACT en Leefstijl - 4 daagse basis & 2 daagse verdieping, HBO niveau Heidi Stiegelis*
2021 Basistraining Motiverende Gespreksvoering - 4 daagse, HBO niveau MI Time*
2012 Specialisatie Begeleiden van Kinderen (mbo) LOI*
2007 Gewichtsconsulent (mbo) LOI*
1989 Levensmiddelentechnologie (hbo) Agrarische Hogeschool Friesland

 

Cursussen & Trainingen

2023 Gedrag veranderen doen we samen Friesland Campina Instituut*
2022 Je cliënten leren omgaan met gedachten, smoezen en excuses
Je cliënten ondersteunen in emotie regulatie – emotie eten
Je cliënten kunnen begeleiden bij snoepen, overeten en 'eetbuien'
D. van Dijken - Voedingspsycholoog*
2021 Borstkanker en de rol van voeding en beweging Mates Academie*
2021 Online academy Psychologie van eetgedrag D. van Dijken - Voedingspsycholoog*
2020 Training Menu in de Menopauze M. van Dooren*
2019 Wetenschaps-congres Granen en Chronische aandoeningen Pit Actief/EU Brood. Goed verhaal*
2018 Een nieuwe relatie met eten ‘Van mindless naar mindful’ Anders Eigen
2018 Een nieuwe relatie met eten ‘Van powerless naar powerful’ Anders Eigen*
2017 Workshop Overgang en voeding Sonnevelt*
2015-2017 Congres Sport & Voeding Friesland Campina Instituut*
2015 Hersenen, voeding en darmen Pit Actief
2014 Gewichtstoename tijdens de menopauze Mates*
2014 Schildklier en voeding Mates*
2013 It’s my life – ‘Kaizen’ coach opleiding Intenz*
2010-2011 Coaching bij emotie-eten A. Ammerlaan*
2009 De overgang als levensfase Pit Actief

 

Bijeenkomsten en korte bijscholingen

2024 Voedselveiligheid BGN*
2023 Leefstijlgerichte Gedragsverandering BGN*
2023 Nutriscore BGN*
2023 Het biologisch ritme en darmgezondheid herstellen met voeding, slaap, licht (ploegendienst) Science for Health*
2022 Het belang van gezonde voeding en de verschillende aspecten die mee kunnen spelen in de ontwikkeling van obesitas Lezing Prof. Dr. E.F.C. van Rossum*
2022 Eetrust PuurGezond*
2022 De darm, gastheer voor je tweede brein: mind-mood-food Science for Health*
2021 Breng beweging in je dag BGN*
2021 Hoe behoud je spierkracht en spiermassa op oudere leeftijd Friesland Campina Institute*
2021 Chrono-nutrition: Je bent wat én wanneer je eet Science for Health*
2020 Evenement: BGN-nascholing: Duurzame Voeding BGN*
2020 Eet je darmen gezond! Alles over microbiota, vezels en probiotica BGN*
2019 Help, mijn cliënt valt niet af! BGN*
2019 Vrouw en hormoonhuishouding Power Academy, Ir. Ing. M.Boulahrir
2019 Vrouw en (plantaardige) Voeding Alpro soya VIP-sessie voor diëtisten
2019 Interne training etiketten en wetgeving Précon
2019 Label je slim, over etiketten en wetgeving Précon e-learning
2018 Richtlijnen Goede voeding en Voedingsnormen als basis BGN*
2018 Verborgen oorzaken van obesitas, hoe te beïnvloeden voor afvallen Ac. Leefstijl en Gezondheid, L. van Rossum
2018 Goede voornemens, slechte gewoontes Universiteit Utrecht
2017 Koolhydraatbeperkt: hype of hulp bij afvallen? BGN*
2016 Nieuwe Richtlijnen Goede Voeding BGN*
2016 Voeding & Gedrag. Impulsief eetgedrag te lijf Voeding Nu*
2016 Hormonen in Balans Vrouwenpoli Boxmeer
2016 Sweet Control en zoete feiten Wageningen Universiteit
2016 Verklein de kans op kanker Wereld Kanker Onderzoeks Fonds
2015 Glutenvrije bakworkshop brood Nederlandse Coeliakie Vereniging
2015 Probiotica en voeding bij prikkelbare darmsyndroom Orthica Atrium, M. Lebbink
2015 Darmmicrobiotica en probiotica: meer dan bacteriën Science for Health*
2015 Gezonde Leefstijl voor 50+ BGN*
2014 Begeleiding van cliënten met onregelmatige werktijden BGN*
2013 Granen en gezondheid BGN*
2013 Inspiratie-event kind & gezondheid KIK for Kids*
2012 Wat beweegt uw cliënt? BGN*
2010 Mindful eten Rita Zeelenberg
2010 Vegetarisch eten BGN*

* geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)

Olijf Voedingsadvies
Annette Wessels
Lindelaar 2, 3984 AK Odijk
030-8506335

Annette Wessels

Gezond Afvallen met de Richtlijnen Goede Voeding - 15 jaar ervaring

Vraag jouw menu op!