Annette Wessels
Ik ben geboren in 1967 en sinds 2007 gediplomeerd gewichtsconsulente en eigenaar van Olijf Voedingsadvies. Ik ben getrouwd en moeder van Elke en Jelle uit 2000 en 2002. Ik rijd paard en doe aan fitness. Ook ben ik vrijwilligster op kinderboerderij Dier en Wij.
Voeding en afvallen als passie
Ik vind het leuk om me te verdiepen in de wisselwerking tussen mens en voeding, lees dagelijks nieuws over voeding en leefstijl en ken graag de laatste fabels en feiten. Voeding die goed is voor de één, is niet altijd goed voor de ander. Welke voedingspatroon past jou? Wat weerhoudt je ervan om te doen wat nodig is? En hoe krijgen we dat dan toch voor elkaar? Dat vind ik een uitdaging. Cliënten zijn ook vaak verrast over hoeveel ze nog niet wisten over voeding en afvallen, als ze in mijn praktijk zijn gestart.
Specialisaties
Mijn basisspecialisatie is gezonde voeding en afvallen voor jong en oud in het algemeen. Mijn diepere specialisatie gaat over voeding en afvallen speciaal voor vrouwen in relatie tot hormonen/borstkanker en overgang. En intensievere coaching op het gebied van emotie-eten/verleidingseten naar gezonde eetgewoontes. Met als doel om niet alleen af te vallen of fitter te worden, maar ook dat je afgevallen en fit blijft. Want elke oorzaak van overgewicht heeft een eigen oplossing. Ik vind het dan ook leuk om me te verdiepen in de verborgen oorzaken van overgewicht.
Daarnaast ben ik afgestudeerd levensmiddelentechnoloog. Daardoor heb ik veel kennis over hoe levensmiddelen in de fabriek gemaakt worden en wat de samenstelling daarvan is. Een groot deel is vaak alles behalve gezond. Maar, er zijn ook een hoop wél gezonde producten. Ik kan je leren de juiste keuze te maken uit het enorme aanbod in de supermarkt.
Bewust eten is lekker!
Zelf heb ik gemerkt dat luisteren naar mijn lijf betekent, dat ik de voeding kies waarbij ik me fit en helder voel. De reden dat ik anders ben gaan kijken naar voeding, gewicht en levensmiddelen is dat ik in 1997 een fikse burn-out en depressie kreeg. Ik vroeg me af met welke voeding en leefstijl ik het beste kon herstellen, zodat ik niet machteloos af hoefde te wachten tot het vanzelf over zou gaan. Er zijn veel raakvlakken met het proces dat je volgt als je wilt afvallen. En deze kennis wil ik graag met anderen delen.
Olijf Voedingsadvies
Ik heb mijn bedrijf Olijf Voedingsadvies genoemd, omdat een olijf een goed en lekker voorbeeld is van gezonde voeding. Het heeft bovendien een vrolijke klank. In het logo van Olijf Voedingsadvies komt ook duidelijk het lichaam, ofwel het lijf, terug. ‘O-lijf’ zit er dus ook achter.
Opleiding
Na mijn hbo-opleiding Levensmiddelentechnologie heb ik in 2007 de mbo-opleiding tot Gewichtsconsulent afgerond. In 2012 de specialisatie voor het begeleiden van kinderen. Daarna heb ik nog vele bijscholingen, cursussen en bijeenkomsten gevolgd. Een overzicht:
2024 | ACT en Leefstijl - 4 daagse basis & 2 daagse verdieping, HBO niveau | Heidi Stiegelis* |
2021 | Basistraining Motiverende Gespreksvoering - 4 daagse, HBO niveau | MI Time* |
2012 | Specialisatie Begeleiden van Kinderen (mbo) | LOI* |
2007 | Gewichtsconsulent (mbo) | LOI* |
1989 | Levensmiddelentechnologie (hbo) | Agrarische Hogeschool Friesland |
Cursussen & Trainingen
2023 | Gedrag veranderen doen we samen | Friesland Campina Instituut* |
2022 | Je cliënten leren omgaan met gedachten, smoezen en excuses Je cliënten ondersteunen in emotie regulatie – emotie eten Je cliënten kunnen begeleiden bij snoepen, overeten en 'eetbuien' |
D. van Dijken - Voedingspsycholoog* |
2021 | Borstkanker en de rol van voeding en beweging | Mates Academie* |
2021 | Online academy Psychologie van eetgedrag | D. van Dijken - Voedingspsycholoog* |
2020 | Training Menu in de Menopauze | M. van Dooren* |
2019 | Wetenschaps-congres Granen en Chronische aandoeningen | Pit Actief/EU Brood. Goed verhaal* |
2018 | Een nieuwe relatie met eten ‘Van mindless naar mindful’ | Anders Eigen |
2018 | Een nieuwe relatie met eten ‘Van powerless naar powerful’ | Anders Eigen* |
2017 | Workshop Overgang en voeding | Sonnevelt* |
2015-2017 | Congres Sport & Voeding | Friesland Campina Instituut* |
2015 | Hersenen, voeding en darmen | Pit Actief |
2014 | Gewichtstoename tijdens de menopauze | Mates* |
2014 | Schildklier en voeding | Mates* |
2013 | It’s my life – ‘Kaizen’ coach opleiding | Intenz* |
2010-2011 | Coaching bij emotie-eten | A. Ammerlaan* |
2009 | De overgang als levensfase | Pit Actief |
Bijeenkomsten en korte bijscholingen
2024 | Voedselveiligheid | BGN* |
2023 | Leefstijlgerichte Gedragsverandering | BGN* |
2023 | Nutriscore | BGN* |
2023 | Het biologisch ritme en darmgezondheid herstellen met voeding, slaap, licht (ploegendienst) | Science for Health* |
2022 | Het belang van gezonde voeding en de verschillende aspecten die mee kunnen spelen in de ontwikkeling van obesitas | Lezing Prof. Dr. E.F.C. van Rossum* |
2022 | Eetrust | PuurGezond* |
2022 | De darm, gastheer voor je tweede brein: mind-mood-food | Science for Health* |
2021 | Breng beweging in je dag | BGN* |
2021 | Hoe behoud je spierkracht en spiermassa op oudere leeftijd | Friesland Campina Institute* |
2021 | Chrono-nutrition: Je bent wat én wanneer je eet | Science for Health* |
2020 | Evenement: BGN-nascholing: Duurzame Voeding | BGN* |
2020 | Eet je darmen gezond! Alles over microbiota, vezels en probiotica | BGN* |
2019 | Help, mijn cliënt valt niet af! | BGN* |
2019 | Vrouw en hormoonhuishouding | Power Academy, Ir. Ing. M.Boulahrir |
2019 | Vrouw en (plantaardige) Voeding | Alpro soya VIP-sessie voor diëtisten |
2019 | Interne training etiketten en wetgeving | Précon |
2019 | Label je slim, over etiketten en wetgeving | Précon e-learning |
2018 | Richtlijnen Goede voeding en Voedingsnormen als basis | BGN* |
2018 | Verborgen oorzaken van obesitas, hoe te beïnvloeden voor afvallen | Ac. Leefstijl en Gezondheid, L. van Rossum |
2018 | Goede voornemens, slechte gewoontes | Universiteit Utrecht |
2017 | Koolhydraatbeperkt: hype of hulp bij afvallen? | BGN* |
2016 | Nieuwe Richtlijnen Goede Voeding | BGN* |
2016 | Voeding & Gedrag. Impulsief eetgedrag te lijf | Voeding Nu* |
2016 | Hormonen in Balans | Vrouwenpoli Boxmeer |
2016 | Sweet Control en zoete feiten | Wageningen Universiteit |
2016 | Verklein de kans op kanker | Wereld Kanker Onderzoeks Fonds |
2015 | Glutenvrije bakworkshop brood | Nederlandse Coeliakie Vereniging |
2015 | Probiotica en voeding bij prikkelbare darmsyndroom | Orthica Atrium, M. Lebbink |
2015 | Darmmicrobiotica en probiotica: meer dan bacteriën | Science for Health* |
2015 | Gezonde Leefstijl voor 50+ | BGN* |
2014 | Begeleiding van cliënten met onregelmatige werktijden | BGN* |
2013 | Granen en gezondheid | BGN* |
2013 | Inspiratie-event kind & gezondheid | KIK for Kids* |
2012 | Wat beweegt uw cliënt? | BGN* |
2010 | Mindful eten | Rita Zeelenberg |
2010 | Vegetarisch eten | BGN* |
* geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)
Olijf Voedingsadvies
Annette Wessels
Lindelaar 2, 3984 AK Odijk
030-8506335
Gezond Afvallen met de Richtlijnen Goede Voeding - 15 jaar ervaring