Voedselafdruk: bereken de jouwe en krijg tips

Voedselafdruk, testje: Hoeveel land en water er nodig is om jouw eten te produceren in verhouding tot de beschikbare ruimte en het beschikbare zoetwater op aarde. Dit bepaal je met de voedselafdruk en de waterafdruk. Het geeft een indicatie van de grootte van je persoonlijke ecologische impact. Best interessant om eens naar te kijken.

Het Voedingscentrum ontwikkelde een quick scan, zodat je een beetje een idee kunt vormen van jouw afdruk. En ook hoe je kunt leren om het beter te doen voor de aarde. Want zoals we nu vaak leven, hebben we aan 1 aardbol niet genoeg.

Verlaag je milieu-impact! Hoeveel landbouwgrond en water is er nodig om jouw voedsel te produceren? Met de vernieuwde Voedselafdruk-test kun je het berekenen. En krijg je tips om je impact te verlagen. Per wereldbewoner is er 0.9 ha en 2740 l water beschikbaar met onze aarde.

Doe de test. Door 15 vragen te beantwoorden over je eigen consumptiegedrag krijg je een indruk van je voedselafdruk.

Ga jij de uitdaging aan om het beter te doen?

voedselafdruk