Ga mee op Supermarktsafari

Supermarktsafari: Wat staat er nu eigenlijk op al die verpakkingen? Wat zit er in jouw eten?

Word je ook zo gek van al die termen, kreten en toevoegingen op de verpakking van je eten? Twijfel je ook vaak welk product nou echt gezond is? En welke keuze je slanker en fitter maakt? Wat zegt die nieuwe Nutriscore eigenlijk? Welk bakvet kun je gebruiken? Is waldkornbrood gezond? En beschuit? Weet je het ook niet meer, als je voor het zuivelschap staat? Of bij al die frisdranken?

Samen lopen we door de gangpaden en ontdekken we wat de voedingslabels écht betekenen en welke producten wel of niet in jouw gezonde eetpatroon passen. Want hoeveel zout en suiker zit er eigenlijk verborgen in ons eten? Word je misschien ongemerkt misleid bij het boodschappen doen?

Als je eenmaal weet waar je moet kijken hebben verpakkingen geen geheimen meer voor je. En weet je ook hoe je elk product kunt toepassen in jouw evenwichtige voedingspatroon.

Reserveer je plek en ga mee op supermarktsafari! Er zijn 10 plekken. Vol = vol.

Supermarktsafari Supermarktsafari

 

Wanneer en waar kun je mee op supermarktsafari?

Voor 2024 zijn de subsidies voor een gratis safari nog niet rond. Vraag daarom een privé safari aan voor jezelf of je groepje. Want jij wil natuurlijk wel weten hoe gevaarlijk dat Tijgerbrood nou eigenlijk is 😉. Of welke muesli het beste bij jou zou passen.

Deze supermarktsafari is alleen voor inwoners van de gemeente Bunnik. En wordt georganiseerd voor het preventie- en gezondheidsakkoord. Deelname is daarom gratis voor inwoners van Bunnik, Odijk en Werkhoven!

Schrijf je in bij Annette Wessels via info@olijfvoedingsadvies.nl, 030-8506335. Geef daarbij je naam, mailadres en telefoonnummer door. Kun je niet op deze datum, maar heb je wel interesse? Laat me weten wanneer jij wel zou kunnen.

Let op: Ben jij GLI-deelnemer in de gemeente Zeist? Dan kun je mee op safari op vrijdag 23 augustus om 09.30h. Je kunt je opgeven bij Mariëlle Bergs GLI-coördinator voor Zorg4Zeist: marielle@sportiefzeist.nl.

Reactie van de deelnemers: leuk en leerzaam. Veel inzicht gekregen in verschillende producten. Andere kijk gekregen op kiezen van producten. Verschaft inzicht. Bewuster boodschappen doen. Inzicht in zout, suiker, verzadigd vet. Weten waar te kijken op het etiket. Aanrader! Enthousiasme spat er vanaf.

Bij meer dan 10 deelnemers kom je op de reservelijst. Of wordt er later nog een safari georganiseerd, echter is dit afhankelijk van de beschikbaarheid van subsidie.

Voorafgaand aan de safari krijg je een instructiemail. Voeg daarom info@olijfvoedingsadvies.nl toe aan je adresboek, zodat deze niet in de spam komt.

Woon je niet in de gemeente Bunnik, maar heb je wel interesse? Neem dan ook contact op om te zien wat ik voor je kan betekenen.