Gezond Eten en Afvallen Gesprek

Gezond eten en Afvallen met 1 gesprek om je menu op te bouwen. Dat is een goede start voor afvallen. Het werkt heel eenvoudig. Ik bereken vooraf hoe jouw menu eruit zou kunnen zien volgens de Richtlijnen goede voeding, passend bij jouw doel. Daarbij gebruik ik gegevens van jouw lichaamsmeting, beweegpatroon en gewichtsgeschiedenis. Dat is het handvat voor ons gesprek. Ik vul alle gegevens vooraf in, in een boekje. Daarbij leg ik ook uit hoe je je menu kunt aanpassen als je ouder wordt. Dus je bent met dit basismenu in 1x klaar voor de rest van je leven.

De Richtlijnen goede voeding geven aanbevelingen uit alle voedingsgroepen. Je eet dus altijd gevarieerd. Je gezin kan gewoon mee eten. En je kunt alles gewoon in de supermarkt kopen. Bij het toepassen van de richtlijnen kijk ik naar de verhouding eiwit/vet/koolhydraten in de verschillende maaltijden, zodat die zo gunstig mogelijk voor jou wordt ingesteld. Een voedzaam menu geeft rust en werkt preventief voor je gezondheid en gewicht. En voeding met inhoud maakt slank.

 

Gezond Eten Gespreks-boekje

In het Gezond Eten Gesprek nemen we het berekende menu door en vertel jij welke keuzes jij gewend bent om te maken. Je vertelt alles over je ervaringen. Daarmee schrijven we ter plekke jouw persoonlijke menu, zodat mijn theorie en jouw ervaring hand in hand gaan. En je jezelf herkent in het voedingsadvies. Je krijgt dat mee naar huis in het boekje, waarin ook basisinformatie over gezond eten staat. En je hebt meteen alle persoonlijke tips bij de hand die jij nodig hebt voor afvallen. Persoonlijk, dus haalbaar en houdbaar.

Gezonde Eten en Afvallen Gesprek

Speciale situaties

Als het voor jou moeilijk is om af te vallen, geef ik je ook daarbij eerlijke informatie en passende tips. Vrouwen in de overgang krijgen specifieke tips voor gezond afvallen en preventieve gezondheid in deze levensfase. Wil je vegetarisch eten, dan wordt dit meegenomen in het gesprek. Lust of mag je bepaalde voeding niet, dan zoeken we variaties die jou wel passen. Gezond eten is altijd maatwerk. Bij Olijf Voedingsadvies is geen enkel menu hetzelfde.

 

Vervolg

Met dit basisadvies kun je zelf aan de slag. Na twee weken doen we een follow-up-gesprek om je ervaringen te bespreken en een nieuwe lichaamsmeting te doen. Je kunt ook kiezen voor een strippenkaart met korte consulten. Heb je meer informatie nodig om te leren over voeding, dan raad ik je coaching 'Voeding en Gewicht' aan. Heb je moeite met grip op eetgedrag en omgaan met emoties dan raad ik je coaching 'Grip op Eetgedrag' aan.

gezond eten en afvallen gesprek

Het proces van Gezond eten en duurzaam Afvallen

Als het helpend is, mag je een eetdagboekje bijhouden. Maar met het eenvoudige lijstje persoonlijke voeding uit je menu, ken je de hoeveelheden en variaties die jou lekker en zonder honger de dag door helpen. En waarbij je kunt afvallen, terwijl je ook eens wat anders lekkers neemt. Ben jij ook benieuwd hoe dat er voor jou uitziet? Ben jij er ook aan toe om weer lekker in je vel te zitten? Met maatwerk een maatje minder 😉.