Tips over Voeding en Afvallen

Graag leg ik jou uit waarom bepaalde voeding wel of niet gezond is. Wat het eigenlijk is dat je eet. Of welke tips handig zijn bij afvallen. Je vindt dit allemaal terug in dit blog.

Zoek je specifieke informatie over Vrouw en Overgang of het veranderen van Eetgewoontes en Grip op Eetgedrag?

Of zou je graag eens willen overleggen over wat ik voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor de gratis intake.

Workshop Gezonde Hapjes Maken, een impressie

Door Annette | 23 april 2017

Hai, vind hier je eerste stap naar gezond eten, een fit gevoel of blijvend afvallen. Ontvang ook het e-book ‘Afvallen’ met tips, tricks en 2 recepten. Groetjes, Annette

Cambridge dieet hormonen afvallen vakantie-kilo's

Cambridge dieet en verborgen dikmakers

Door Annette | 21 januari 2017

Ervaringen met het Cambridge dieet zijn er in soorten en maten. Feit is dat lang niet iedereen blij is met het Cambridge dieet. Want in de praktijk werkt het als een crashdieet. Deze cliënten kiezen uiteindelijk liever voor gezond afvallen bij Olijf Voedingsadvies. Dan maar iets minder snel afvallen, maar wel zo gezond en zonder…

Etiketten lezen: Is ‘biologisch’ echt biologisch?

Door Annette | 21 december 2016

  Via deze link (NPO3) krijg je antwoord op de vraag: Wat is ‘biologisch’ (citaat hieronder) eigenlijk en is het gezonder? Wat is ‘biologisch’ eigenlijk? In 1991 zijn er op Europees niveau regels opgesteld voor de plantaardige biologische productie. Daar zijn sinds 2000 ook regels voor de dierlijke biologische productie aan toegevoegd. Producten die aan…

Etiketten lezen: Wat is een emulgator?

Door Annette | 21 december 2016

Het is nooit te laat voor de eerste, kleine stap

Door Annette | 21 november 2016

Het is nooit te laat voor de eerste, kleine stap. Deze inspirerende video van Emily Skye vond ik op Facebook. Heb jij ook iets wat moeilijk is of onmogelijk lijkt? Bedenk dan de allerkleinste stap die zeker gaat lukken. Ik weet zeker dat je er heel ver mee gaat komen! Succes!

Voedselafdruk: bereken de jouwe en krijg tips

Door Annette | 30 oktober 2016

Voedselafdruk, testje: Hoeveel land en water er nodig is om jouw eten te produceren in verhouding tot de beschikbare ruimte en het beschikbare zoetwater op aarde. Dit bepaal je met de voedselafdruk en de waterafdruk. Het geeft een indicatie van de grootte van je persoonlijke ecologische impact. Best interessant om eens naar te kijken. Het…

volkorenbrood

Volkorenbrood, lekker van je eigen bakker

Door Annette | 28 juni 2016

Volkorenbrood is lekker! Volkorenbrood koop je bij je eigen bakker. In Odijk, Werkhoven, Cothen en Houten hebben we daarvoor bakker Doeleman. Ik heb aan hen gevraagd hoeveel soorten volkorenbrood zij eigenlijk hebben. En de keuze blijkt overweldigend. Raad eens hoeveel soorten volkorenbrood ze daar hebben: 18 soorten. En daarbij nog 7 meergranen/grotendeels volkoren broden. Voor…

Biologisch vlees en biologische melk voedzamer

Door Annette | 17 februari 2016

Je leest regelmatig berichten in de krant: is ‘biologisch’ nou beter dan ‘gewoon’? Meestal komt daar vooral uit dat biologisch duurzamer is en een betere leefomgeving biedt voor het dier.  De verschillen in voedingswaarde zijn meestal niet groot. Daarnaast valt over smaak niet te twisten, uiteraard. Maar dit onderzoek over vlees en melk laat toch…

Zo ongezond is zitten. Maar wat kun je doen?

Door Annette | 14 december 2015

Zo ongezond is zitten. Maar wat kun je dan doen? Wissel van houding, maar vooral: maak vaker een ommetje.

rood vlees

Is rood vlees kankerverwekkend?

Door Annette | 27 oktober 2015

De WHO bevestigt bevindingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds over vlees en kanker De WHO maakte in 2015 de resultaten bekend van een grondige evaluatie van het bewijs voor een verband tussen bewerkt vlees, rood vlees en (darm)kanker. Bewerkt vlees wordt door de WHO aangemerkt als kankerverwekkend, en rood vlees als waarschijnlijk kankerverwekkend, voor…

Zoveel zout in bewerkte producten

Door Annette | 4 september 2015

Eet vooral Puur Gezond en onbewerkt, zodat de hoeveelheid zout beperkt blijft. Het advies: maximaal 6 gram zout per dag. Daar schiet je zo overheen als je veel fabrieksvoedsel of kant-en-klare producten gebruikt. Zie afbeelding van Het Voedingscentrum.

Niet moeilijk: Zo eet je 400 gram groente op een dag.

Door Annette | 4 september 2015

Zo eet je 400 gram groente op een dag. Veel groente eten is gezond. Daarom gaan ze bij PuurGezond ook uit van 300-400 gram groente per dag. In deze video zie je hoe je dat gemakkelijk haalt.