Hapjes

Hapjes zijn zo leuk om zelf te maken. Vooral als ze gemaakt zijn van echte ingrediënten, die je helpen voeden.

Wil je mijn recepten en tips regelmatig automatisch ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Geitenkaasbonbons

Geitenkaasbonbons

Door Annette | 28 december 2022

Geitenkaasbonbons zijn super makkelijk en lekker om te maken. Leuk als hapje of voorgerechtje voor jezelf en je visite. Ze zijn ongeveer 50 kcal per stuk. Voor 14 stuks geitenkaasbonbons neem je een bakje van 125 gram à 7 verse, zachte geitenkaasschijfjes en 14 hazelnoten. De schijfjes doe je door de helft. Van elke helft…

Lees verder
Kaascrackertjes

Kaascrackertjes van wraps

Door Annette | 29 december 2020

Een handig en origineel hapje. Je zou deze ook kunnen gebruiken als tussendoortje om op te knabbelen. Ca. 20 kcal per puntje. Neem 1 kleine volkorenwrap en snijdt hem in 8 puntjes. Verdeel 1 eetlepel geraspte kaas over de 8 puntjes. Leg ze 4-6 minuten in de oven bij 180 graden, tot de kaas is…

Lees verder
komkommer-zalm-rolletje

Komkommer-zalm-rolletje, lekker borrelhapje

Door Annette | 29 december 2020

Maak een wrap van komkommer en zalm en je tovert zo een healthy borrelhapje op tafel. Ook feestelijk met kerst of oudjaaravond. Slechts 35 kcal per komkommer-zalm-rolletje. Maak plakken komkommer met de kaasschaaf. Laat ze uitlekken of afdeppen met keukenpapier. Bestrijk ze met zuivelspread. Leg er stukjes gerookte zalm op, 10 gram per komkommerplak. Bestrooi…

Lees verder

Gevulde komkommerbakjes, fingerfood, ook leuk voor Kerst

Door Annette | 9 januari 2018

In de categorie fingerfood hier nog een leuke, simpele optie voor een gezond hapje: komkommerbakjes met gevulde makreel. Was een tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees fijn. Maak 1 stengel bleekselderij schoon, wassen, in piepkleine blokjes snijden. Ontvel 2 gerookte (peper)makreelfilets, schraap overtollig vet eraf, pluk het vlees in flinters. Roer tomaat, bleekselderij…

Lees verder

Gevulde tomaat, fingerfood, ook leuk bij Kerst

Door Annette | 9 januari 2018

Ken je fingerfood? Dat zijn kleine uitdeelhapjes voor allerlei gelegenheden. Deze gevulde tomaatjes maakte ik voor de Kerstdis. Neem 15 cocktailtomaatjes (kleintjes). Snijd er een klein kapje vanaf en hol ze uit met een klein lepeltje of bolletjessteker. Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze uitlekken. Was een bosje rucola/sla, schud ze droog…

Lees verder
aardbeienbonbons

De aardbeienbonbon – homemade

Door Annette | 10 mei 2016

Aardbeienbonbons! Heb je zin om te knutselen met chocolade? Maak dan aardbeienbonbons, of gebruik ander fruit. Oei, die aardbeienbonbons zijn dus écht lekker! Het is even een klusje en wat geklieder. Maar ja, het resultaat mag er zijn! Leuk voor je visite, high tea, nagerecht, snack of maak je toetje extra feestelijk. Zo kun je…

Lees verder

Lekkere snack: truffels van dadels en noten

Door Annette | 14 maart 2016

Je kunt heel eenvoudig zelf deze balletjes van noten en dadels maken. Alles bij elkaar ben je in 20 minuten klaar. Dat is inclusief het schoonmaken van je keukenapparatuur. Lekker snel, toch! Je neemt 200 gram medjool dadels en 170 gram noten. Dit kunnen amandel, cashewnoten, walnoten, of welke smaak je maar wilt, zijn. Maar…

Lees verder

Sinterklaas traktaties om van te smullen

Door Annette | 1 december 2015

Sinterklaas traktaties om van te smullen, kan dat? Jazeker! Natuurlijk is er niets mis met het eten van een pepernoot, taaitaai of een stukje chocola. Maar om overeten te voorkomen is het ook handig om juist gezondere traktaties erbij te zetten. Hieronder zie je hoe dat kan. Zwarte Pietjes via Chicks love food    …

Lees verder

Gespot: gezond uitdelen met deze paaseitjes

Door Annette | 6 maart 2013

Als je in de winkel komt of een reclameblaadje open slaat, kun je er niet omheen. Pasen is in aantocht. Ook op internet heb ik de eerste berichten voorbij zien komen. Maar deze is wel heel leuk. Met dit voorbeeld kan iedereen gezond uitdelen en lekker kokkerellen.

Lees verder