Afvallen met shakes, is dat slim?

Als je graag wat gewicht kwijt wil, is een effectieve methode het afvallen met shakes. Het werkt eenvoudig. Je hoeft niet meer over je eten na te denken. Dat geeft rust. Je pakt gewoon die shake of andere maaltijdvervanger. Op de verpakking staat dat alles erin zit, dus ....

Dus ... wat je eigenlijk doet is starten met een crashdieet. Dat werkt als een tierelier. Over bijvoorbeeld het Cambridge dieet schreef ik dit.

 

Wat gebeurt er tijdens en na een crashdieet bij afvallen met shakes

Als je ineens veel minder gaat eten dan de energie die je nodig hebt, gaat afvallen razend snel. Maar, na niet al te lange tijd gaat je stofwisseling ook op een aanmerkelijk lager pitje draaien. En dan gaat het opeens een stuk minder hard. De diehard houdt vol. En dat is super knap. Als je je honger lang genoeg negeert, dempen die signalen. Maar uiteindelijk, als je weer gewoon gaat eten, vliegen de kilo's eraan. Vaak met rente, want het duurt nog zeker tot een jaar voor je stofwisseling weer op peil is.

Bovendien liggen je hormonen overhoop. Je hebt meer honger en voelt je minder snel verzadigd. Als je ook nog eens veel bent afgevallen, blijkt de stofwisseling lager afgesteld te zijn, dan van iemand die dat gewicht heeft zonder afgevallen te zijn. Vaak begin je maar weer opnieuw met een dieet. En het gewicht blijft op en neer gaan, maar per saldo omhoog. Wil je dit doorbreken?

 

Hoe moet het dan?

Vaak ga je aan de slag met shakes voor het snel willen afvallen. Of omdat je helemaal niet meer weet hoe je kunt afvallen. Ik kijk graag met je mee naar wat je allemaal al gedaan hebt. We gaan achterhalen waar het 'm nu precies in zit dat afvallen bij jou niet goed lukt. Daar kunnen allerlei oorzaken voor zijn. Met goede voeding en coaching is er vaak meer mogelijk op het gebied van afvallen dan je misschien denkt. Het aanpassen van de leefstijl is in ieder geval een blijvend succes voor afvallen en afgevallen blijven. Het voorkomt zeker gejojo.

Je kan weer gewoon met je gezin mee eten en je boodschappen uit de supermarkt halen. Eten is immers meer dan je maag vullen. Het gaat ook om smaak, gezelligheid en genieten. Ook verbetert vaak je stoelgang en krijg je weer een stralende huid en meer energie. Wil je niet meer op dieet? Maar wil je wel afvallen? Kom dan eens langs voor een gratis en vrijblijvende intake.

shake cambridge