Overgang en afvallen

Vrouwen die in de overgang komen, maken minder oestrogeen aan. Mede hierdoor kom je al snel een paar kilo aan en voel je je minder prettig: stemmingswisselingen, slecht slapen, opvliegers, vermoeidheid, enzovoort. Het verminderde oestrogeen geeft echter ook meer kans op ziektes als botontkalking en hart- en vaatziekten. Goede voeding met bijvoorbeeld fyto-oestrogenen, calcium en vitamine D, wordt dus extra belangrijk.

Ik weet welke voedingsmiddelen jou prettiger door de overgang heen kunnen helpen. Graag adviseer ik je over hoe je in deze lastige periode kunt afvallen, grip op gewicht houdt, en je fitter kunt voelen door gezonde voeding. Wanneer je behandeld bent voor borstkanker, kan je door de medicatie abrupt in de overgang komen. En krijg je de boodschap mee vooral niet aan te komen. Ook hierbij geef ik je graag handvatten voor voeding en leefstijl.

Wil je meer weten over de overgang? Vraag dan het gratis e-book Overgang aan. Doe daarin het testje en je weet of je in de overgang zit. Je leest over wat er gebeurt met je hormonen, de klachten en hoe je makkelijker door de overgang komt. Je kunt ook een kijkje nemen bij deze blogs.

Meteen een afspraak maken?

Overgang menopauze

Olijf Voedingsadvies
Annette Wessels
Lindelaar 2, 3984 AK Odijk
030-8506335

Annette Wessels

Gezond Afvallen met de Richtlijnen Goede Voeding - 15 jaar ervaring

Vraag jouw menu op!