Afvallen en kersen eten, hoe zit dat?

Afvallen en kersen eten

'Afvallen en kersen eten, hoe zit dat eigenlijk?', vroeg mijn cliënt vanochtend. Je zet een fijne schaal kersen neer en voor je het weet heb je samen een kilootje opgegeten. Heerlijk! Maar ze zitten toch vol suikers?

Suikers tellen uit fruit is niet nodig

Ja en nee ;-). Inderdaad zitten er fruitsuikers in fruit, maar wat ik liever aanbeveel is het tellen van de hoeveelheid fruit. Dus calorieën tellen en suikers tellen is wat mij betreft niet nodig en eerder frustrerend. Frustratie, dat is het laatste waar we op zitten te wachten.

Verminder liever toegevoegd suiker in bewerkte producten

Als je fruit afwisselt, komen vanzelf ook de zuurdere varianten, dus met minder suikers aan bod. Als je wilt letten op je suikergebruik, minder dan eerst de keuze in wat je snackt, snaait en drinkt aan frisdrank of sap.

Hoeveel kersen passen dan bij afvallen?

Dan gaan we terug naar de basis: eet minimaal 2 porties fruit per dag. Bij afvallen is het belangrijk om niet te overdrijven met fruit, dus we gaan uit van 2 stuks fruit per dag. Dit is ongeveer 200 gram fruit. Voor kersen betekent dat: 100 gram kersen is ongeveer 10 kersen. Precies een lekker en gezond snackje! Eet smakelijk.