Diner

Hier vind je lekkere en gezonde recepten voor het diner. Recepten die voldoen aan de Richtlijnen Goede Voeding, zodat ze helpen bij gezond en blijvend afvallen.

Wil je mijn recepten en tips regelmatig automatisch ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Tomatensaus van verse tomaten, homemade

Door Annette | 17 maart 2018

Tomatensaus, maak je het lekker vers en zelf? Ik schreef een recept voor tomatenbasis met behulp van gekookte en gezeefde tomaten uit de fabriek. Omdat dit alleen uit tomaat, wat tomatensap en een pietsie zout bestaat, is het een snelle manier van groenten gebruiken in je maaltijd. De fabriek heeft de tomaten al voor je…

Lees verder

Snelle tomatensaus voor pasta

Door Annette | 17 maart 2018

Neem je Kant&klaar uit pot óf eenvoudige tomatenbasis als tomatensaus In een consult vroeg een cliënt: ‘Ik maak nooit zelf tomatensaus, ik neem die kant&klare potten. Is dat wel goed, eigenlijk?’. Ik zei: ‘Nou, je kunt heel snel zelf tomatenbasis maken met tomatenblokjes of gezeefde tomaten uit pakjes. Dat is vrij naturel’. Waarna ik bedacht…

Lees verder

Kip Hawaï homemade

Door Annette | 5 september 2016

Kip Hawaï maak je lekker en makkelijk zelf! Simpelweg maak je een marinadesaus, kip, rijst en groenten. Dat kan jij ook!   Ingrediënten voor 4 personen Marinadesaus: 3 eetlepels ketjap, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel bruine suiker, red curry kruidenpoeder zonder zout óf 1 chilipepertje, 1 uitgeperst teentje knoflook. Zilvervliesrijst, 200 gram…

Lees verder

Kip in champignonsaus

Door Annette | 21 juni 2016

Kip in champignonsaus met zilvervliesrijst en groenten. Lekker, snel en makkelijk te maken.   Nodig voor 2 personen 2 kipfilets à 125 gram in stukjes 2 eetlepels vloeibare margarine 150 gram champignons in plakjes, 1 theelepel rozemarijn, 2 eetlepels bloem, 2 dl bouillon, 1 eetlepel tomatenpuree (zonder zout), peper 100 gram zilvervliesrijst (droog gewicht) 4…

Lees verder

Vis met een mosterdkorstje

Door Annette | 21 juni 2016

Vis met een mosterdkorstje is een snel en voedzaam gerechtje voor het avondeten. Je serveert het met snijboontjes en homemade aardappelpuree. Je kunt ook couscous maken, want dat gaat ook lekker snel. Natuurlijk serveer je altijd nog extra groenten via rauwkost. Zo krijg je een mooi en kleurrijk bord.   Nodig voor 2 personen 2…

Lees verder

Easy Cajun Kip met Zoete Aardappel uit de oven

Door Annette | 10 mei 2016

Dit is een super makkelijk en uitgebalanceerd recept van cajun kip met zoete aardappel uit de oven. Het is erg lekker en je maakt het als volgt. De zoete aardappel en kipfilet gaan met cajunkruiden in de oven. De bleekselderij kook je en meng je met de mais. Erbij serveer je nog een rauwkostsalade. Nodig…

Lees verder

Wat doen we met overgebleven wortels? Wortelsoep!

Door Annette | 1 december 2015

Wat doen we met overgebleven wortels? In mijn koelkast had ik een restant winterwortels. Ik verzamelde wat recepten en maakte de betere, gezonde wortelsoep. Ook handig als je wortels over hebt na Sinterklaas. Zo zet je in een mum van tijd een healthy tussendoortje op tafel: laag in kcal, goede vulling, 3 gram vezel per…

Lees verder

De gezonde barbecue

Door Annette | 7 juli 2015
Lees verder

Soepje van restjes: goed en vlug

Door Annette | 9 juni 2015

Eigenlijk heb ik nooit restjes, maar heel soms is er wat over. Een goed idee om daar een soepje van te maken. Lukt altijd! Ik had een ingevroren restje curry (homemade van licht gebonden kokosmelk met kruiden), wat champignons en een handvol gekookte sperziebonen. Een prettige combinatie voor een snelle soep als tussendoortje of bijgerechtje.…

Lees verder

Hoe maak je yoghurtdressing?

Door Annette | 2 april 2015

 In plaats van olijfolie kun je ook fritessaus light gebruiken. Bron: www.puurgezond.nl Olijf Voedingsadvies is aangesloten bij Puur Gezond Gewichtsconsulent.

Lees verder