Easy Cajun Kip met Zoete Aardappel uit de oven

Dit is een super makkelijk en uitgebalanceerd recept van cajun kip met zoete aardappel uit de oven. Het is erg lekker en je maakt het als volgt. De zoete aardappel en kipfilet gaan met cajunkruiden in de oven. De bleekselderij kook je en meng je met de mais. Erbij serveer je nog een rauwkostsalade.

Cajun kip met zoete aardappel 1

Nodig voor 1 persoon

150 gram zoete aardappel, ongeschild, in blokjes

150 gram bleekselderij, in stukjes

50 gram mais uit blik

125 gram kipfilet, in repen

100 gram rauwkostsalade (sla, tomaat, paprika, komkommer, radijs, champignons enz.)

1 eetlepel olie

2 theelepels cajunkruiden, natrium arm (supermarkt)

eenvoudige dressing (b.v. yoghurt, beetje olie, kruiden) of ketchup voor de rauwkostsalade

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Meng 1/2 eetlepel olie met 1 theelepel cajunkruiden (zonder zout) en roer de zoete aardappelblokje erdoor. Deze gaan 30 minuten in de oven. Af en toe keren.

Meng nog 1/2 eetlepel olie met 1 theelepel cajunkruiden en bestrijk de kipfilet-repen hiermee. De laatste 15 minuten leg je deze bij de zoete aardappel in de oven.

Kook de bleekselderij in 15 minuten gaar. Afgieten en mais toevoegen.

Maak de rauwkostsalade en de dressing.

Voedingswaarde

Energie 490 kcal

Vet 15 gram, waarvan verzadigd vet 3.4 gram

Eiwit 36 gram

Koolhydraten 48 gram

Vezels 7.6 gram

Zout 1.5 gram

En veel vitamine A, C, E, B-vitamines, Calcium 196 mg, Magnesium 148 mg, Kalium 1816 mg