Diner

Hier vind je lekkere en gezonde recepten voor het diner. Recepten die voldoen aan de Richtlijnen Goede Voeding, zodat ze helpen bij gezond en blijvend afvallen.

Wil je mijn recepten en tips regelmatig automatisch ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Kip Hawaï – zonder pakjes en zakjes

Door Annette | 22 mei 2014

Hier weer zo’n heerlijk, eerlijk recept: Kip Hawaï van de site van Puur Gezond. Met 50 tot 60 gram droog afgewogen zilvervliesrijst per persoon heb je echt een verantwoord gerecht gemaakt. Vergeet het niet af te maken met een verse salade of gekookte groenten.

Lees verder

Recept met zoete, oranje bataat

Door Annette | 22 mei 2014

Hou je van zoet? Probeer dan eens dit gerecht met de zoete, oranje bataat – veel vezel, veel vitamine A, wortelknol uit de windefamilie. Vind je dit te exotisch, neem dan de gewone Hollandse aardappel – veel vezel, diverse vitamines. Het recept komt uit de database van het Voedingscentrum.

Lees verder

Linzensalade

Door Annette | 19 mei 2014

Van het menu van de week: heerlijke linzensalade. Een puur gezonde keuze! Plantaardig dus veel vezels en vitamientjes, super om regelmatig te eten. Voor vrouwen in de overgang: peulvruchten leveren fyto-oestrogenen en ondersteunen daardoor de hormonale balans – eet goed, voel je goed. Bron: www.voedingscentrum.nl

Lees verder

Kruidenwijzer

Door Annette | 13 mei 2014

Geen pakjes en zakjes, maar zelf je gerechten op smaak brengen als je aan het koken bent? Tja, welke kruiden gebruik je dan ook alweer? Ik vond een linkje naar een mooi overzicht. Eet smakelijk!

Lees verder

Recept van Gehaktbrood – via BGN-gewichtsconsulente Annette Wessels

Door Annette | 4 maart 2014

Recept van Gehaktbrood via Olijf Voedingsadvies, BGN-gewichtsconsulente Annette Wessels Op de site van de Hartstichting vond ik een recept van Gehaktbrood voor 4 personen. Een leuk recept en daarom wil ik het graag met je delen. Hoofdgerecht – Gehaktbrood 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 ui, 2 tenen knoflook, 50 gram bacon, ½ bosje peterselie, 500 gram mager rundergehakt, 50 gram…

Lees verder

Hoe maak je een gezonde lasagne?

Door Annette | 20 januari 2014

Hoe maak je een gezonde lasagne? Een lasagne kenmerkt zich meestal door veel lasagnevellen, veel vlees en saus en wat groente uit een pakket. Dit moet beter kunnen! Je kunt je lasagne al vrij gemakkelijk pimpen door zuinig te zijn met de lasagnevellen. Gebruik altijd minder bereidingsvet – de helft uit het recept – voor…

Lees verder

Stampen maar met die groente!

Door Annette | 16 januari 2014

Stampen maar met die groente! Hier een snel, goedkoop en goed recept van de site van Puur Gezond.

Lees verder

BBQ: Spies van varkenshaas

Door Annette | 16 juli 2013

Er kan veel meer op de barbeque dan alleen vlees. Hier een voorbeeld met aardappel en maïskolf. Serveren met een mooie, groene salade. Ook lekker: wortelrasp met wat rozijntjes. Maak een mager sausje op basis van yoghurt, fritessaus met laag vetgehalte en kruiden of neem een rode saus. Recept: Spies van varkenshaas | PuurGezond.

Lees verder

2×2 – Leuke dipsaus.

Door Annette | 12 april 2013

Hier een super leuk idee voor dipsaus: dipsaus in een uitgeholde paprika. De saus is gemaakt op basis van magere zuivel, dus goed voor uw lijn. Pesto-yoghurtdip: 50 g basilicumblaadjes, 1 teentje knoflook, geperst,1 el pijnboompitten, 250 g magere biogarde Voor de verse kruidendip: 175 g kwark,1 lente-uitje, fijngesneden 2 el fijngesneden peterselie 1 el…

Lees verder
kip in de braadzak kippenbout

Kippenbouten in de braadzak

Door Annette | 27 november 2012

Mijn lievelingsgerecht zonder afwas: lukt altijd en je hebt er geen omkijken naar. Het grappige is, de ovenschotel blijft schoon en kan zo de kast weer in. Mits je niet knoeit met de braadzak uiteraard. Braadzakken koop je bij de slager of de supermarkt. Er zijn ook kant-en-klaar verpakkingen met kruidenmix en braadzak in één.…

Lees verder