Olijf Voedingsadvies | Gezond en blijvend afvallen

Kippenbouten in de braadzak

Lievelingsgerecht zonder afwas: lukt altijd en je hebt er geen omkijken naar. Ook makkelijk om een dubbele portie te maken voor een volgende keer (max. 48 uur bewaren). Dit bewaar je gewoon in de braadzak.  Je warmt het zo weer op in de magnetron. Het grappige is, de ovenschotel blijft schoon en kan zo de kast weer in. Mits je niet knoeit met de braadzak uiteraard. Braadzakken koop je bij de slager of de supermarkt. Er zijn ook kant-en-klaar verpakkingen met kruidenmix en braadzak in één. Deze staan vaak in het schap bij de mixen/sauzen voor macaroni e.d. Maar vaak wel zout, met smaakversterkers en wat kcal. Onderstaand voorbeeld is het meest puur gezond.

Klik: Kippenbouten in de braadzak.

Voor het hele weekmenu van het Voedingscentrum, klik: http://www.voedingscentrum.nl/recepten/weekmenu/dinsdag.aspx