Vakantie-kilo’s, hoe raak ik die weer kwijt?

Vakantie-kilo's als souvenir, zucht ... hoe pak je de draad weer op? Je hakken gaan in het zand. Je hebt helemaal geen zin in dat strenge gedoe. Saai. En je hebt ook geen zin om honger te lijden. Het leven is een feestje, toch? Dat was net zo leuk!

 

Hoe begin ik weer?

Hé, het is super goed als je door hebt dat het handig is actie te ondernemen op voeding en gewicht. Kennelijk is er motivatie. Wat is voor jou zó belangrijk dat je toch wel weer aan de bak wilt?

En hoe zit dat dat met 'dat strenge gedoe'? Is dat een zwart-wit voorstelling? Als je jezelf alles gaat ontzeggen, heb je inderdaad kans dat je na een paar dagen weer stopt. En heb je gefaald. Niet nodig als je een realistisch plan maakt dat niet zo zwart-wit is.

 

Zelfzorg en genieten

Hoe kun je de draad weer oppakken, zodat je goed voor jezelf zorgt en er ook nog wat te eten over blijft om van te genieten? Dat kan overigens ook een goede manier zijn om de vakantie de volgende keer mee te beginnen. Dan blijft je gewicht stabieler en is het ook makkelijker terugschakelen.

Belangrijk:

  • Geniet van wat je eet
  • Alles mag, maar wil je ook alles?
  • Hoe voelt je maag?
  • Hoe voelt je lichaam?
  • Wat kun je allemaal doen om jezelf te troosten, te belonen, bij stress, etc.?
  • Wat beviel je aan je eetpatroon voordat je op vakantie ging?

 

Praktijkervaring

Mijn ervaring is dat je dezelfde drempel kunt ervaren, als bij weer aan het werk gaan. Het gewone leven gaat weer beginnen na de vakantie. En dat heeft soms een bepaalde saaiheid. Maar als je weet waarvoor je het doet en je ontzegt jezelf niet van alles, dan zit je zo weer in het ritme en is er eigenlijk geen probleem.

Het is dan zelfs weer leuk om met lekkere, gezonde voeding en leefstijl bezig te zijn. Vóór de vakantie was dat ook geen probleem. Geen van mijn cliënten zegt dat ze toen honger hadden of niets mochten eten. Of dat ze het niet vol konden houden. Dat zijn gewoon rare hersenkronkels om ons nu van ons doel af te houden.

Dus alle gekheid op een stokje: gewoon weer beginnen. En weg met die vakantie-kilo's.

veranderen