Hoe voorkom je vakantiekilo’s

Lijkt het jou ook fijn als je lichaam zoveel mogelijk in balans blijft? Eigenlijk het hele jaar door? Als je altijd maar streng bent, is de verleiding wel heel groot om in de vakantie de remmen los te gooien. Maar van ge-jojo in gewicht heb ik nog nooit iemand blij zijn worden. Daarom, blijf in balans en geniet bewust van je vakantie. Wedden dat dat kan?

 

10 Tips voor evenwicht als souvenir

  1. Gezonde gewoontes binnenboord in plaats van overboord. Want het is balen als je steeds opnieuw moet beginnen met afvallen.
  2. Houd structuur in je eetpatroon. Eet gewoon je gebalanceerde, lekkere maaltijden en natuurlijk neem je soms iets extra.
  3. Blijf bewegen. Je vakantie-omgeving ontdekken met de benenwagen of fiets geeft super mooie vakantie-kiekjes en maakt het hoofd lekker fris en leeg. Dat is nog eens opladen!
  4. Neem een gezonde snack mee voor onderweg. Als je je lichaam gezonde voeding geeft, hoeft je lichaam veel minder hard te werken om jou gezond te houden. Gewoon lekker fruit, een goed gevulde sandwich om op te eten in de vrije natuur.
  5. Neem ook een flesje water mee.
  6. Geniet van lokale, onbewerkte en verse producten. Eet méér groenten en fruit dan je gewend bent.
  7. Geef bij een buffet eerst je ogen goed de kost. Eet daarna mindful, als een luxe bourgondiër. Zo geniet je méér van minder eten. Loop 2 keer een rondje langs het eten, geef je ogen goed de kost. Besluit dan wat je het lekkerst vindt om iets van te nemen. De saladebar met verse groenten pak je 2 keer. Nog een klein, lekker toetje en morgen is er weer een dag.
  8. Heb je ook een ontbijtbuffet? Maak een goede start met échte voeding, anders heb je binnen no time een suikerdip!
  9. Leg jezelf niet aan de biertap of wijnfles. Bewust een glaasje drinken is natuurlijk prima. En verder is water een heerlijke dorstlesser.
  10. Anders denken is anders doen. Lees hieronder verder, vooral als je denkt 'ja, ja, leuk lijstje, maar ....'

vakantiekilo's

 

Doe jij dat dan zelf ook, Annette?

Ja! En ik daag je dus uit om mee te doen! Beweeg je hoofd leeg en voel je fit met echte voeding. Want als je je lekker voelt in je lijf, dan is dat pas écht genieten.

Laat je niet in de luren leggen door oude overtuigingen en excuses. Die lokken je steeds in dezelfde val. Je wordt pas anders, als je de moed hebt om door te gaan, elke keer opnieuw. Ook al is het moeilijk, dat kan jij ook!

 

Anders denken, anders doen

Ken je deze valkuilen in denken? Iedereen komt aan in de vakantie. Ik ben weer de enige die op zijn voeding moet letten. Ik kan niet zo genieten van gezonde dingen. De vakantie is juist om te genieten van al het lekkers. Vakantie is om helemaal niets te doen. Of vul maar in ...

Anders denken is anders doen. Hoe weet je zeker dat iedereen aankomt in de vakantie, of dat jij de enige bent die weer op moet letten? Ga na van welke gezonde dingen je eigenlijk best kunt genieten. Bedenk hoe je lekker kunt luieren, maar óók slimme keuzes maakt én daarnaast kunt genieten van iets lekkers. Want het één hoeft het ander niet uit te sluiten.

 

Goede moed

In feite houd je afstemming op het volgende: eet met aandacht, eet alleen extra van het allerlekkerst, stop als je voldaan bent. En houd het overzicht over je plannen en alles wat je al gedaan hebt op een ontspannen manier.

Dus succes, zet 'm op, denk positief en geniet van de vakantie! En hier vind je nog makkelijke recepten om op vakantie te kunnen koken.