Gevulde tomaat, fingerfood, ook leuk bij Kerst

Ken je fingerfood? Dat zijn kleine uitdeelhapjes voor allerlei gelegenheden. Deze gevulde tomaatjes maakte ik voor de Kerstdis.

Neem 15 cocktailtomaatjes (kleintjes). Snijd er een klein kapje vanaf en hol ze uit met een klein lepeltje of bolletjessteker. Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze uitlekken.

Was een bosje rucola/sla, schud ze droog en verwijder de stelen. Verdeel het over een schaal.

Laat een zakje mozzarellabolletjes uitlekken en dep ze droog. Rasp een beetje citroenschil. Je hebt 1 theelepel nodig. Roer dit met een royale hoeveelheid peper door 3 eetlepels pesto.

Haal de mozzarellabolletjes door het pestomengsel, zodat ze een mooi laagje krijgen. Stop het bolletje in een tomaatje. Zet het op de rucola.

Ik was nog precies op tijd om van het laatste hapje een foto te maken ;-).