Omelet: Als je van vlug en goed houdt, is dit weer zo'n handig recept. Het recept komt van de site van Jumbo, maar ik paste het aan, zodat het Richtlijnen-goede-voeding-proof is.

omelet

https://www.jumbo.com/recepten/omelet-nicoise-502519/

 

Ingrediënten omelet

Voor 4 personen:

8 eieren

6 eetlepels vloeibaar bak&braad, zonder zout

1 zak minikrieltjes à 450 gram

1 zak gebroken sperziebonen à 600 gram (of zelf los afwegen)

1 ui, in ringen

2 vleestomaten, in stukjes

2 blikjes tonijnstukken op water à 145 g, MSC-keurmerk (of ASC)

peper, kruiden

400 gram rauwkost (sla, komkommer, etc), lichte dressing

 

Bereiding

Klop de eieren los met peper. Verhit 3 eetlepels bereidingsvet in een koekenpan en maak 1 grote omelet.

Kook de gebroken sperziebonen in 6 minuten.

Bak de krieltjes gaar in een grote hapjespan, in 3 eetlepels bereidingsvet, in 8 minuten.

Voeg de ui, tomaat, tonijn en sperziebonen toe aan de krieltjes. Maak op smaak met peper en kruiden die je lekker vindt.

Serveer 1/4 van de omelet per bord en schep het krieltjesmengsel er bovenop. Serveer de rauwkost erbij.

 

Voedingswaarde

Energie 521 kcal, 26 gram vet, waarvan 5 gram verzadigd vet, 30 gram koolhydraten, waarvan 8 gram suikers (van nature aanwezig), 9 gram vezels, 37 gram eiwit, 1.2 gram zout.