Deze lekkere nachoschotel is geïnspireerd op een recept van Jumbo Supermarkten. Maar de versie die ik ervan gemaakt heb, voldoet aan de richtlijnen. Zo kan je gezond genieten van lekkere nacho's als leuke afwisseling in je recepten.

Je hebt een ovenschaal nodig van 1.5 liter.

nachoschotel

 

Ingrediënten nachoschotel voor 4 personen

1 stazak Hak burrito schotel à 550 gram (deze bevat groenten, kidneybonen, kruiden en wat zout)

1 rode paprika in stukjes

250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd

1 blikje tomatenblokjes à 400 gram, zonder zout/suiker toegevoegd

150 gram maïs, zonder zout toegevoegd

1 blikje kidneybonen à 200 gram, zonder zout toegevoegd, uitgelekt

2 el olie of vloeibaar bak-&braadvet (zonder zout)

80 gram kaas 35+, geraspt

150 gram tortilla chips nacho cheese

8 el guacamole, homemade

rauwkostsalade

burrito schotel nacho

Bereiding

Verwarm de oven tot 200 graden.

Verhit het bereidingsvet en bak de paprika en tomaatjes 3 minuten. Voeg de burritozak, blikje kidneybonen, tomatenblokjes en maïs toe. Verwarm nog 5 minuten.

Doe alles in de ovenschaal. Verdeel de nacho's erover en bestrooi met kaas. Bak 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Serveer met guacamole. En met de rauwkostsalade, mocht je nog trek hebben.

 

Voedingswaarde

Energie 578 kcal, 28 gram vet, waarvan 6 gram verzadigd vet, 54 gram koolhydraten, waarvan 13 gram suikers (van nature aanwezig), 15 gram vezels, 21 gram eiwit, 1.5 gram zout.

Dit recept is volgens de richtlijnen met maximaal 2 dagkeuzes. Namelijk de stazak burrito schotel en nacho's, beiden met toegevoegd zout. Maar in dit recept loopt dat niet uit de hand. Daarnaast bevat het voldoende groenten én peulvruchten. Het wordt nog mooier als je in plaats van nacho's kiest voor 1 of 2 kleine volkoren tortilla's.

Zelfs als je het zou maken met kaas 48+ en demi crème fraîche (in plaats van guacamole) blijft de voedingswaarde netjes. Maar het recept valt dan niet meer binnen de richtlijnen.

De foto hierboven is van het Jumbo-recept.