Homemade Guacamole – Lekker en Fris!

Om eerlijk te bekennen ben ik niet zo’n keukenprinses, maar meer van ‘vlug en goed’. Dus ik vind het leuk om snel even iets te maken. Met deze guacamole is dat een fluitje van een cent. Heerlijk fris als broodbeleg voor de komende warme dagen. Tip: Jumbo verkoopt de ingrediënten mét dit recept in een pakket (voor als je net zo makkelijk doet als ik ;-)).

Ingrediënten: 2 avocado’s, 3 kleine tomaatjes of 1 vleestomaat, 1 limoen, 1 rode peper, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook

Maken:

Prak het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van de limoen

Gesnipperde sjalot, geperste teen knoflook, gesnipperd pepertje toevoegen

Voeg de in stukjes gesneden tomaat toe (waarvan de zaadlijsten verwijderd zijn)

Verder op smaak maken met peper

Houdbaar? Enkele dagen in de koelkast, maar toen was het al ruimschoots op

Smullen:

1 of 2 eetlepels à 25 gram op een boterham leveren je 40 of 80 kcal. Maar belangrijker: veel onverzadigde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Dus lekker en gezond! Goed voor het gezonde cholesterol en houd je bloedsuiker stabiel.

IMAG0698