Snijboontjes met witte bonen en geitenkaas
In mijn eigen receptenmap zit dit handige recept van het Voedingscentrum. Een leuke manier om meer peulvruchten te eten. En het is nog lekker ook. Probeer het zelf! Het is licht, smaakvol en super makkelijk om te maken.
Ingredienten voor 2 personen
- 1 ui in snippers
- 1 teentje knoflook in snippers
- 400 gram snijbonen (voorgesneden)
- 2 eetlepels vloeibaar bak & braad
- 1 theelepel bonenkruid
- 1 kleine pot witte bonen (uitlekgewicht 220 gram)
- 100 gram kerstomaatjes
- 100 gram zachte geitenkaas
Bereiding
- Fruit de ui en de knoflook met het bonenkruid in de bak & braad zacht.
- Voeg de snijbonen en wat water toe. Stoof de snijbonen in 8 minuten gaar.
- Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Schep de witte bonen en de kerstomaatjes door de snijbonen en warm dit goed door.
- Verkruimel de geitenkaas erboven.
Voedingswaarde
Energie | 390 kcal |
Vet | 20 gram |
Waarvan verzadigd vet | 7 gram |
Koolhydraten | 25 gram |
Waarvan suikers | 5 gram |
Vezels | 18 gram |
Eiwit | 19 gram |
Zout | 0.9 gram |
Dit recept levert je ook meteen 222 mg Calcium. Dat is evenveel als uit 1 portie zuivel.