Snijboontjes met witte bonen en geitenkaas

In mijn eigen receptenmap zit dit handige recept van het Voedingscentrum. Een leuke manier om meer peulvruchten te eten. En het is nog lekker ook. Probeer het zelf! Het is licht, smaakvol en super makkelijk om te maken.

 

snijbonen

Ingredienten voor 2 personen

  • 1 ui in snippers
  • 1 teentje knoflook in snippers
  • 400 gram snijbonen (voorgesneden)
  • 2 eetlepels vloeibaar bak & braad
  • 1 theelepel bonenkruid
  • 1 kleine pot witte bonen (uitlekgewicht 220 gram)
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 100 gram zachte geitenkaas

 

Bereiding

  1. Fruit de ui en de knoflook met het bonenkruid in de bak & braad zacht.
  2. Voeg de snijbonen en wat water toe. Stoof de snijbonen in 8 minuten gaar.
  3. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  4. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  5. Schep de witte bonen en de kerstomaatjes door de snijbonen en warm dit goed door.
  6. Verkruimel de geitenkaas erboven.

 

Voedingswaarde

Energie 390 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram
Koolhydraten 25 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 18 gram
Eiwit 19 gram
Zout 0.9 gram

 

Dit recept levert je ook meteen 222 mg Calcium. Dat is evenveel als uit 1 portie zuivel.