Mexicaanse tomatensoep met kip

Een paar snelle recepten in huis is super makkelijk. Dit is er weer zo eentje. Met een beetje peulvruchten, omdat die zo gezond en goedkoop zijn.

mexicaanse tomatensoep met kip peulvruchten wrap tortilla

Ingrediënten

800 gram mexicaanse roerbakgroenten

2 eetlepels olie

800 gram tomatenblokjes, 2 blikjes à 400 gram, zonder zout

400 gram zwarte bonen, blikje, uitgelekt 240 gram

300 gram kipfilet (of vegetarische kipstukjes)

8 volkoren tortillawraps à 40 gram

4 eetlepels à 10 gram geraspte kaas, 30+

Cajunkruiden zonder zout, peper, snuf zout naar behoefte

Verwarm de oven voor op 180 graden!

mexicaanse tomatensoep met kip

Bereiding

Knip de tortilla's in puntjes en leg ze op de bakplaat (8 puntjes per tortilla). Bestrooi elke 8 puntjes met 1 eetlepel kaas. Leg ze 4-6 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten en de tortilla knapperig.

Breng in een pan 500 ml water aan de kook met 2 el cajunkruiden. Halveer de kipfilets in de lengte en pocheer ze 8 minuten, terwijl het water tegen de kook aan zit. Na 8 minuten zet je het vuur uit en laat ze nagaren. Daarna snijd je ze in stukjes.

Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een pan en roerbak de mexicaanse roerbakgroenten 5 minuten. Voeg de 2 blikken tomatenblokjes toe en nog 1 blik water. De soep laat je 5-8 minuten koken. Voeg de uitgelekte bonen, 2 el cajunkruiden, peper en eventueel zout toe.

Schep de soep in een kom. Leg de kip erop. Eet de tortillachips erbij. En daarna eventueel nog rauwkost, mocht je nog trek hebben.

 

Voedingswaarde

Energie 590 kcal, 15 gram vet, waarvan 4 gram verzadigd vet, 67 gram koolhydraten, waarvan 17 gram suikers (van nature aanwezig), 18 gram vezels, 39 gram eiwit, 1.4 gram zout.

wrap tortilla

Variaties

  • Voor een kleinere maaltijd neem je 1 tortillawrap per persoon in plaats van 2. Dan kom je op 475 kcal.
  • Voeg je vervolgens een kwart avocado in stukjes toe, dan zit je op 570 kcal.
  • Neem vegetarische kip en bak die met weinig vet aan.
  • Zonder geraspte kaas, 2 tortillas per persoon, 1 avocado in stukjes toe (voor 4 personen). Die leg je in de soepkom op de soep. De 8 tortillawraps smeer je vervolgens in met 0.5 el olie per 2 stuks. Je eet er salsa of philadelphia bij. De voedingswaarde wordt dan 700 kcal, 21 gram vezels, 26 gram vet. Dus voor de grote trek. Dit zie je op de 1e afbeelding in dit bericht.