Spaghetti bolognese met linzen

Linzen zijn een goede en makkelijke manier om meer peulvruchten te eten. Met dit recept kom je nog niet aan de aanbevolen hoeveelheid van 135 gram per persoon per week. Maar het is wél een handige manier om te wennen aan het eten van peulvruchten. Vind je het helemaal lekker, dan kun je ook 2 blikjes linzen gebruiken, zodat je de aanbeveling direct haalt.

linzen

Foto en recept van Jumbo. Ik laat me graag inspireren door recepten, maar pas ze voor je aan naar een gezondere versie: meer groenten, volkoren.

Ingrediënten spaghetti bolognese met linzen

Dit recept is voor 4 personen.

4 eetlepels olie

2 uien in stukjes

1 teentje knoflook, uitgeknepen

1 rode peper, in stukjes

1 struik bleekselderij, in stukjes

3 winterwortels, in stukjes

70 gram tomatenpuree, blikje zonder zout

1 blik linzen à 400 gram (uitgelekt 265 gram)

2 blikken gepelde tomaat (à 400 gram, zonder zout)

20 gram verse basilicum

1 snufje peper

200 gram volkoren spaghetti, ongekookt

8 eetlepels geraspte kaas 30+, à 10 gram

 

Bereiding

Verhit de olie. Fruit de ui, rode peper, knoflook, bleekselderij en wortel 5 minuten. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut.

Voeg de blikken gepelde tomaten toe. Stoof het 25 minuten op laag vuur.

Kook ondertussen de spaghetti gaar.

Schep de uitgelekte linzen door de tomatensaus. Breng op smaak met peper.

Schep de spaghetti op de borden. Leg de saus erop. Maak af met de geraspte kaas en blaadjes basilicum.

 

Voedingswaarde

Energie 514 kcal, 16 gram vet, waarvan 4 gram verzadigd vet, 62 gram koolhydraten, waarvan 17 gram suikers (van nature aanwezig), 15 gram vezels, 22 gram eiwit, 0.7 gram zout.

Waarom is dit recept zo goed? Het is echt véél eten tegen weinig kcal. Je zult bomvol zitten.

 

Tip

Het is best aardig wat saus. Heb je een restje over, dan kun je er de volgende dag makkelijk een kopje soep van maken.

Voor méér peulvruchten, tot de aanbeveling per week, gebruik je een blikje linzen extra. Dan krijg je per persoon 580 kcal, 29 gram eiwit en 18 gram vezels.