Een makkelijk en lekker recept met bloemkool en peulvruchten. Een hele leuke combinatie.

wrap bloemkool curry kidneybonen peulvruchten

Ingrediënten voor 4 personen

1 grote bloemkool in roosjes

2 uien in stukjes

2 teentjes knoflook, geperst

1 eetlepel olie

1/2  bakje boemboe currypasta van 95 gram

2 blikjes à 220 gram kidneybonen (afgespoeld, uitgelekt)

2 grillpaprika's op water, in stukjes

4 lente-uitjes in ringetjes

1 bekertje demi crème fraîche

8 medium volkoren wraps/tortilla

rauwkost naar behoefte

 

Bereiding

Maak kleine roosjes van de bloemkool en kook deze 10 minuten voor.

Fruit de ui en de knoflook in de olie. Voeg de boemboe toe. En de lente-uitjes.

Voeg de bloemkool, de grillpaprika en kidneybonen toe en warm het goed door.

Van het vuur af meng je de crème fraîche en kruiden erbij.

De wraps warm je op in de magnetron volgens voorschrift. Vul ze op je bord met het groentemengsel.

Maak een rauwkostsalade.

 

wrap bloemkoolcurry kidneybonen peulvruchten

N.B. Op deze foto zie je een witmeelwrap. De voorkeur heeft volkoren wraps. Ook lekker!

 

Voedingswaarde

Energie 562 kcal, 17 gram vet, waarvan 5 gram verzadigd vet, 70 gram koolhydraten, waarvan 19 gram suikers (4 gram vrije suikers, de rest van nature aanwezig), 22 gram vezels, 22 gram eiwit, 2 gram zout.

Je kunt ook zelf currypasta maken, dat scheelt zout en suiker. In de blender meng je 2 grote uien in stukjes, 4 cm geraspte gember, 8 teentjes knoflook geperst, 4 rode pepers in stukjes, 25 gram verse koriander, geraspte schil van 2 limoenen, 125 ml neutrale olie (zonnebloem, raapzaad, druivenpit), 1 theelepel trassi, 1/2 theelepel korianderzaad, 1 theelepel kurkuma, 1.5 theelepel komijnpoeder en een snufje zout.

Twee weken te bewaren in de koelkast. Je gebruikt een eetlepel per persoon. Dit is een recept van PuurGezond.

Bron: geïnspireerd op Voedingscentrum recepten