Bananen-chocolade-ijs homemade voor 4 personen

Het was warm weer. En toevallig kwam ik ergens een recept tegen van homemade ijs. Je ziet dit type recept vaker, maar ik had het nog nooit geprobeerd. In de ochtend stopte ik al 2 bananen in stukjes in de diepvries, zodat ik het later snel zou kunnen maken. Dit recept heeft maar 4 ingrediënten.

En dan is het inderdaad heel makkelijk. Je blendt de bevroren stukjes banaan met een staafmixer (eerst spat het een beetje). Je moet even volhouden, want het is echt hard, dus af en toe de mesjes vrij maken. Dan blend je er 1 à 2 eetlepels yoghurt doorheen. En je roert er een beetje cacao door (1 koffielepel). Nu als een speer 4 bolletjes maken en decoreren met wat nootjes. Meteen uitserveren, want het gaat nu snel smelten.

Je kan er ook voor kiezen om er een handje zacht fruit door te blenden. Neem aardbeien, frambozen, bessen en dergelijke. Je ijs krijgt dan meteen een mooi kleurtje.

De voedingswaarde van 1 bolletje met alleen banaan, is die van een halve banaan en een enkele noot, ca. 80 kcal. Dus, geheel in stijl met dat je fruit toch moet eten, is dit weer eens een andere manier. Omdat het ijs koud is en je er een beetje op moet kauwen, doe je er relatief lang over. Daarom is het voor het verzadigingsgevoel best o.k.

Nog meer zin in ijs? Probeer dan dit recept: https://olijfvoedingsadvies.nl/aardbeien-ijs-homemade/

Geen tijd om zelf te maken en wil je een ijsje uit de winkel. Maak hier een voordelige keuze: https://olijfvoedingsadvies.nl/hoeveel-calorieen-ijs/