Havermout-fruit-muffin, de Huffin

De Huffin, Havermout-fruit-muffin: Yes, ik heb weer even productontwikkeling voor je gedaan! Een muffin met pure ingrediënten, geen suiker toegevoegd, dus voedzaam. Lekker no-nonsens en 100% goeroevrij, zoals je gewend bent van Olijf Voedingsadvies. Kijk, zo ziet 'ie eruit.

Hoe zullen we hem noemen? De Huffin?! Oh, je kunt 'm natuurlijk invriezen, zodat je altijd wat gezonds bij de hand hebt.

Muffin of Huffin

Ingrediënten voor deze muffin (ca. 11 stuks)

200 gram havermout

5 gram kaneel (2 flinke theelepels)

1 ei, middelgroot

1 banaan, middelgroot

125 ml melk (halfvolle)

30 gram rozijnen

200 gram ongeschilde appel, in kleine stukjes (2 kleine of 1 grote)

10 gram = 1 eetlepel sesamzaad (of ander zaad)

0-2 gram = 1 theelepel (bakkers)zout, optioneel voor als je het anders echt te flauw vindt of wat extra jodium wilt (bakkerszout koop je op internet)

Bereidingswijze

Prak de banaan helemaal fijn met een vork in een kom.

Meng erbij: havermout, kaneel, rozijnen, appelstukjes en sesamzaad (en het zout)

Roer het ei en de melk erdoor

Vul de muffinbakjes (kijk even of je bakpapier of vet nodig hebt erbij, bij vormpjes van siliconen hoeft dat niet)

25 minuten bakken bij 200 graden

 

Voedingswaarde

Met 1 Huffin heb je 1/2 portie havermout en 1/2 portie fruit te pakken. Dat is een prima tussendoortje (115 kcal). Met 2 Huffins heb je dus al een ontbijtje of kleine lunch, als je daar nog een melkproduct aan toevoegt.

Per muffin: 55 gram, 115 kcal, 2.5 gram vet waarvan 0.6 gram verzadigd, 3.8 gram eiwit, 19 gram koolhydraten waarvan 6.5 gram suikers uit fruit/melk, 2.2 gram vezels (hoera!), 0.4 gram zout met 15 mcg gram jodium wanneer je bakkerszout zou hebben gebruikt.

Nutriscore A

(Nutriscore berekend door Olijf Voedingsadvies)

 

Bewaren

Ongeveer 1 week in de koelkast of enkele weken in de vriezer.

Smaakt het naar meer?