Easy Cajun Kip met Zoete Aardappel uit de oven
Dit is een super makkelijk en uitgebalanceerd recept van cajun kip met zoete aardappel uit de oven. Het is erg lekker en je maakt het als volgt. De zoete aardappel en kipfilet gaan met cajunkruiden in de oven. De bleekselderij kook je en meng je met de mais. Erbij serveer je nog een rauwkostsalade.
Nodig voor 1 persoon
150 gram zoete aardappel, ongeschild, in blokjes
150 gram bleekselderij, in stukjes
50 gram mais uit blik
125 gram kipfilet, in repen
100 gram rauwkostsalade (sla, tomaat, paprika, komkommer, radijs, champignons enz.)
1 eetlepel olie
2 theelepels cajunkruiden, natrium arm (supermarkt)
eenvoudige dressing (b.v. yoghurt, beetje olie, kruiden) of ketchup voor de rauwkostsalade
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng 1/2 eetlepel olie met 1 theelepel cajunkruiden (zonder zout) en roer de zoete aardappelblokje erdoor. Deze gaan 30 minuten in de oven. Af en toe keren.
Meng nog 1/2 eetlepel olie met 1 theelepel cajunkruiden en bestrijk de kipfilet-repen hiermee. De laatste 15 minuten leg je deze bij de zoete aardappel in de oven.
Kook de bleekselderij in 15 minuten gaar. Afgieten en mais toevoegen.
Maak de rauwkostsalade en de dressing.
Voedingswaarde
Energie 490 kcal
Vet 15 gram, waarvan verzadigd vet 3.4 gram
Eiwit 36 gram
Koolhydraten 48 gram
Vezels 7.6 gram
Zout 1.5 gram
En veel vitamine A, C, E, B-vitamines, Calcium 196 mg, Magnesium 148 mg, Kalium 1816 mg