Tofu in zwarte bonensaus met mie
Tofu is een bron van calcium. Dus door daarmee te koken help je meteen je botten gezond te houden en voorkom je osteoporose. Dit is een recept en foto van het Voedingscentrum.
Ingrediënten voor 2 personen
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 1 teentje knoflook
- 200 gram tofu
- 150 gram volkoren mie (wil je afvallen dan 120 gram)
- 1 kleine Chinese kool
- 2 bosuitjes
- 1 rode en 1 gele paprika
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels zwarte bonensaus (toko)
- kerriepoeder
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Snijd de tofu in blokjes en schep het gembermengsel erdoor. Laat dit in de koelkast afgedekt 1 uur staan.
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de Chinese kool in repen, de bosuitjes in ringen en de paprika’s in smalle repen.
- Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de tofu aan alle kanten bruin.
- Voeg de bosuitje, de paprika’s, de zwarte bonensaus en weinig water toe. Stoof het geheel nog 5 minuten.
- Roerbak de Chinese kool met wat kerrie in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
Bewaar de zwarte bonensaus altijd in de koelkast. De saus is ongeveer 2 maanden houdbaar.
Voedingswaarde
Energie | 580 kcal |
Vet | 20 gram |
Waarvan verzadigd vet | 3 gram |
Koolhydraten | 70 gram |
Waarvan suikers | 15 gram |
Vezels | 15 gram |
Eiwit | 25 gram |
Zout | 1,2 gram |