Vis met een mosterdkorstje
Vis met een mosterdkorstje is een snel en voedzaam gerechtje voor het avondeten. Je serveert het met snijboontjes en homemade aardappelpuree. Je kunt ook couscous maken, want dat gaat ook lekker snel. Natuurlijk serveer je altijd nog extra groenten via rauwkost. Zo krijg je een mooi en kleurrijk bord.
Nodig voor 2 personen
2 stukken kabeljauwfilet à 125 gram, peper en zout
1 theelepel karwijzaad, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels zure room, 2 eetlepels paneermeel
400 gram snijbonen of andere groenten
400 gram aardappelen, geschild
200 gram rauwkost van bladgroenten en vaste groenten, 2 eetlepels olijfolie
grill/oven op 175 graden
ovenvaste schaal
Bereiding
Aardappelen schillen en opzetten, zonder zout.
Mosterdmengsel: het karwijzaad roosteren in een droge koekenpan. Van het vuur af toevoegen: mosterd, zure room, paneermeel, peper.
Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi met peper en iets zout, 10 minuten grillen.
Het mosterdmengsel op de vis smeren en onder gril laten bruinen.
Snijboontjes ondertussen gaar koken (zonder zout).
Aardappels stammen met het kookvocht, peper en iets zout. Je kunt eventueel nog wat kruiden toevoegen en een beetje melk of yoghurt.
Rauwkost klaarzetten, gebruik daarbij de olijfolie in een dressing.
Voedingswaarde
Energie 490 kcal
Vet 16.5 gram, waarvan verzadigd vet 4.5 gram
Eiwit 33 gram
Koolhydraten 46 gram
Vezels 13.3 gram
Zout 1.9 gram
En veel Calcium 169 mg, Magnesium 136 mg, Kalium 1650 mg, Jodium 177 mcg