Wat doen we met overgebleven wortels? Wortelsoep!

Wat doen we met overgebleven wortels? In mijn koelkast had ik een restant winterwortels. Ik verzamelde wat recepten en maakte de betere, gezonde wortelsoep. Ook handig als je wortels over hebt na Sinterklaas. Zo zet je in een mum van tijd een healthy tussendoortje op tafel: laag in kcal, goede vulling, 3 gram vezel per kop, veel vitamine A uit de worteltjes en niet al te zout.

Smoor  in 2 eetlepels olie (à 10 gram)

1 zak winterwortels van 1 kg, schoongemaakt en in stukjes

2 teentjes knoflook, in stukjes

2 uien, in stukjes

1 chilipepertje, in stukjes óf een stukje gember, geraspt

Voeg toe

1 liter water met 2 bouillonblokjes ‘minder zout’ óf 1/2 gewoon blokje

4 eetlepels honing (à 20 gram)

3 theelepels peterselie, gedroogd

Kook 20 minuten en pureer met een staafmixer

Breng de soep op smaak met peper en 1 theelepel gedroogde peterselie. Je kunt natuurlijk ook verse peterselie gebruiken!

Enjoy, voor 8 personen is er een ruime kop soep.

Voedingswaarde per kop van 300 ml

80 kcal, 2 g vet, 1 g eiwit, 12 g koolhydraten, 3 g vezel, 0.6 g zout, vitamine A (beta-caroteen) 800 mcg

Wortelsoep