Wrap met groenten
Wat is handiger: een groentewrap uit de winkel of een wrap met groenten? Een groentewrap (ik schreef hier een blog over) uit de winkel is gemaakt van witmeel en groentepuree. Een goede wrap met groenten maak je van een volkoren wrap, die je vult met groenten. Dit is gezonder en goedkoper.
De wrap in dit recept wordt gevuld met een salade. lekker makkelijk in de zomer. Je kunt een wrap natuurlijk vullen met alles wat je wilt. Zoals een warme vulling met lekker veel groenten, tomatenblokjes/tomatenpassata, vlees/vis/vegetarisch.
Ingredienten voor 4 personen
- 8 volkoren wraptortilla's à 40 gram per stuk (midi)
- 1 rode ui in snippers
- 2 komkommers in stukjes
- 6 tomaten in stukjes
- 1 avocado in stukjes
- 1 blikje black eyed beans, afgespoeld, uitlekgewicht 265 gram (wil je liever geen peulvruchten, neem dan bijvoorbeeld 300 gram tonijn uit blik op water)
Voor de dressing: - 125 gram crème fraîche light
- 125 gram ricotta
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels oregano
- 15 gram verse dille, fijn gesneden
- peper
- 1 gele peper
- 1 teentje knoflook geperst
Bereiding
- Bereid de wrap volgens de verpakking.
- Meng alle groenten en black eyed beans.
- Klop alle ingrediënten van de dressing door elkaar.
- Meng de dressing door het groentenmengsel of schep het erop.
- Vul de wraps ermee.
Voedingswaarde
Energie | 540 kcal |
Vet | 23 gram |
Waarvan verzadigd vet | 7 gram |
Koolhydraten | 59 gram |
Waarvan suikers | 9 gram |
Vezels | 14 gram |
Eiwit | 18 gram |
Zout | 1.3 gram |
Dit recept levert je ook meteen 211 mg Calcium. Dat is evenveel als uit 1 portie zuivel. Mocht je wat lager willen gaan zitten in koolhydraten, neem dan 1 wrap en méér vulling, bijvoorbeeld door wat extra avocado toe te voegen.