Tofu in zwarte bonensaus met mie

Tofu is een bron van calcium. Dus door daarmee te koken help je meteen je botten gezond te houden en voorkom je osteoporose. Dit is een recept en foto van het Voedingscentrum.

tofu

Ingrediënten voor 2 personen

  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tofu
  • 150 gram volkoren mie (wil je afvallen dan 120 gram)
  • 1 kleine Chinese kool
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels zwarte bonensaus (toko)
  • kerriepoeder

 

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  2. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  3. Snijd de tofu in blokjes en schep het gembermengsel erdoor. Laat dit in de koelkast afgedekt 1 uur staan.
  4. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de Chinese kool in repen, de bosuitjes in ringen en de paprika’s in smalle repen.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de tofu aan alle kanten bruin.
  8. Voeg de bosuitje, de paprika’s, de zwarte bonensaus en weinig water toe. Stoof het geheel nog 5 minuten.
  9. Roerbak de Chinese kool met wat kerrie in de rest van de olie in een paar minuten gaar.

Bewaar de zwarte bonensaus altijd in de koelkast. De saus is ongeveer 2 maanden houdbaar.

 

Voedingswaarde

Energie 580 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 70 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 25 gram
Zout 1,2 gram