Kip Kerrie, voedzaam en makkelijk

Kip Kerrie is een makkelijk en voedzaam gerecht. Door de saus heb je meteen een leuke topping voor de rijst en de groenten.

Kip Kerrie

Ingredienten voor 4 personen

550 gram kipfilet in stukjes of 2 schalen vegetarische kipstukjes

4 eetlepels vloeibaar bak&braad zonder zout

1 ui

50 gram bloem

500 gram halfvolle melk

2 theelepels kerriepoeder

1 theelepel peper

1 rode paprika in kleine stukjes

200 gram zilvervliesrijst, droog afgewogen

2 grote struiken broccoli in roosjes (of andere groenten)

rauwkost naar smaak

 

Bereiding Kip Kerrie

Bak de kipfilet stukjes gaar in 2 eetlepels bereidingsvet. Laat de paprikastukjes meegaren.

Fruit de ui in 2 eetlepels bereidingsvet. Voeg de bloem toe. Voeg de melk in beetjes toe en roer tot een gebonden roux. Maak op smaak en kleur met kerrie, peper. Gebruik zo nodig andere kruiden naar smaak. Voeg de kip/paprika bij de saus.

Kook de rijst.

Kook de broccoli, ca. 15 minuten.

Voor extra groente eet je er wat rauwkost bij, maar dat mag ook op een ander moment van de dag.

 

Voedingswaarde Kip Kerrie

Energie 580 kcal, 16 gram vet, waarvan 3.5 gram verzadigd vet, 57 gram koolhydraten, waarvan 9 gram suikers (van nature aanwezig), 9 gram vezels, 48 gram eiwit, 0.3 gram zout. (Bij vegakip +1 gram zout.)

Bonus in verband met de melk en donkergroene groenten: 250 mg calcium.

Wil je geen gewone melk gebruiken, neem dan lactose-vrije of een plantaardige variatie als van soja, haver of rijst. Rijstvariatie is vrij neutraal van smaak en lichtzoet. Dan geen calciumbonus.

Wil je nog een lekker en makkelijk recept met kip, rijst en groenten?