Omelet Nicoise, lekker en snel
Omelet: Als je van vlug en goed houdt, is dit weer zo'n handig recept. Het recept komt van de site van Jumbo, maar ik paste het aan, zodat het Richtlijnen-goede-voeding-proof is.
Ingrediënten omelet
Voor 4 personen:
8 eieren
6 eetlepels vloeibaar bak&braad, zonder zout
1 zak minikrieltjes à 450 gram
1 zak gebroken sperziebonen à 600 gram (of zelf los afwegen)
1 ui, in ringen
2 vleestomaten, in stukjes
2 blikjes tonijnstukken op water à 145 g, MSC-keurmerk (of ASC)
peper, kruiden
400 gram rauwkost (sla, komkommer, etc), lichte dressing
Bereiding
Klop de eieren los met peper. Verhit 3 eetlepels bereidingsvet in een koekenpan en maak 1 grote omelet.
Kook de gebroken sperziebonen in 6 minuten.
Bak de krieltjes gaar in een grote hapjespan, in 3 eetlepels bereidingsvet, in 8 minuten.
Voeg de ui, tomaat, tonijn en sperziebonen toe aan de krieltjes. Maak op smaak met peper en kruiden die je lekker vindt.
Serveer 1/4 van de omelet per bord en schep het krieltjesmengsel er bovenop. Serveer de rauwkost erbij.
Voedingswaarde
Energie 521 kcal, 26 gram vet, waarvan 5 gram verzadigd vet, 30 gram koolhydraten, waarvan 8 gram suikers (van nature aanwezig), 9 gram vezels, 37 gram eiwit, 1.2 gram zout.