Koolhydraten: hulp of hype?

Je ziet en leest het steeds vaker. Hele tv-programma's worden eraan gewijd. Die koolhydraten moeten echt in de ban, als je wilt afvallen. Of als je je fit wilt voelen. Maar, is dat echt zo?

Ligt het niet veel genuanceerder? Het laatste woord is er nog lang niet over gezegd. Ik snap die tv-programma's wel. Die willen hoge kijkcijfers en vaak komen er professionals aan het woord, die hun eigen boeken willen verkopen.

Koolhydraten of koolhyraatarm eten - gastblog

Per saldo lijkt het nieuw gebrachte idee op tv of in een boek helemaal waar. En lopen we er allemaal achteraan. Of niet? Ik was uitgenodigd om een blog hierover te schrijven op de site van een kritische professional: Liesbeth Oerlemans - transparant communiceren over voedsel. Je kunt het hier lezen.

Lees ook: Word je dik van brood?

Hoe kan ik minder koolhydraten eten

Wil je weten hoe jij op een gezonde manier minder koolhydraten kunt eten binnen de Richtlijnen Goede Voeding? Dan laat ik graag zien hoe dat in jouw geval kan.

Koolhydraten en darmklachten

brood koolhydraten koolhydraatarm

Mocht je darmklachten hebben en daardoor bepaalde voedingsgroepen niet willen gebruiken. Raadpleeg dan een diëtist. Want je loopt het gevaar op een onevenwichtige voeding, met alle gevolgen van dien op de lange termijn. Ga dus niet zelf rommelen. Zoek je een goede diëtist? Raadpleeg mij en ik help je zoeken. Of ik heb zelf een goede tip voor je voeding.