Noedels, gewokt met gehakt en sugarsnaps
Noedels zijn easy peasy om snel een maaltijd mee te maken. Neem dan wel de volkoren noedels. Wat groenten en vlees uit de wok en klaar is Kees.
Ingrediënten voor 4 personen
400 gram mager rundergehakt, peper
4 eetlepels vloeibaar bak&braad
300 gram sugar snaps, door de helft
1 rode paprika, in stukjes
230 gram maïs uit glas/blik (1 potje), uitgelekt
250 gram champignons, in stukjes
3 eetlepels ketjap manis
250 gram volkoren noodles (volkoren tarwemeel)
komkommer
Bereiden Noedels
Roerbak het gehakt in het vet in de wok. Voeg peper toe.
Voeg achtereenvolgens de paprika, sugarsnaps, maïs en champignons toe. Roerbak tot alles gaar is.
Roer er dan de ketjap manis door.
Ondertussen bereid je de noedels: 3-4 minuutjes koken, afgieten. Meng het door de wok óf serveer ze erbij.
Leg op je bord de komkommer erbij.
Voedingswaarde gerecht met Noedels
Dit gerecht levert je 600 kcal, 23 gram vet, waarvan 6 gram verzadigd, 33 gram eiwit, 64 gram koolhydraten, waarvan 13 gram suikers (6 gram komen uit toegevoegd suiker via de ketjap manis), 10 gram vezels en 1.25 gram zout.
Wil je minder kcal, dan zou je tartaar kunnen gebruiken in plaats van gehakt. Dat is wel wat droger. Een ander idee is om kipfilet te gebruiken, stukjes vis, vegastukjes of ei. Je zou zelfs peulvruchten kunnen gebruiken.
Nog een leuk recept vind je hier.
Dit recept is geïnspireerd op een BlueBand kookboekje van 2007.