Zalm én aardappeltjes uit de oven
Zalm en aardappeltjes uit de oven. Dat is zo'n makkelijk en lekker gerecht! Dat moet je ook eens maken (4 personen).
Nodig: 4 mootjes zalm à 100 gram, 700 gram krieltjes (1 pak), wat olie, cajunkruiden, zongedroogde tomaatjes op olie, 800 gram wortelen, rauwkost, fritessaus light
Meng 2 eetlepels olie met 1 eetlepel cajunkruiden zonder zout
Meng dit met de krieltjes
Leg dit in het midden van een voorverwarmde oven, 180 graden
Na 10 minuten leg je de moten zalm, met wat stukjes uitgelekte, gedroogde tomaat, ernaast
Nog 15 minuten in de oven
Ondertussen kook je 800 gram wortelen
en maak je een bak rauwkost, eventueel aangemaakt met heel weinig olie of heel weinig ketchup
Bij de aardappeltjes neem je een eetlepel magere fritessaus
Deze keer geen berekening van voedingswaarde. De vis is belangrijk om wekelijks te eten. De groenten zijn minimaal 250 gram per persoon. Net als de 150-200 gram aardappeltjes precies de aanbevolen hoeveelheid. Bovendien bevat deze maaltijd alleen de goede, onverzadigde vetten. Niets aan veranderen, lekker opeten!
Belangrijk: hier hoef je geen calorieën te tellen. Je zorgt alleen dat je de hoeveelheden ingrediënten goed hebt. Dat is precies de aanbeveling. En dus volgens de methode Olijf Voedingsadvies.