Wispelturige eetgedachten in je hoofd? Stop door ’train je apenbrein’

Ken je dit? ‘Zal ik iets wel/niet eten, mag ik het wel/niet, wat zouden ze zeggen als ik het niet doe’? Wispelturige eetgedachten, die je vaak niet verder helpen. Ze blijven maar repeteren, steeds opnieuw. En zo gaat het met alle gedachten, een hoop geblabla: een trein van meningen zonder echt besluit.

Het is veel makkelijker om een echt besluit te nemen, als je stopt met luisteren naar het apenbrein. Maak eens contact met je innerlijke zelf. Dan blijkt opeens dat de oplossing voor het oprapen ligt. Of dat je erachter komt dat je het nog niet weet. Of dat je heel iets anders te doen hebt wat betreft je vraag. Dus, een leuk experiment en training om het eens echt anders te doen dan anders.

Ik beoefen het dagelijks en het blijkt heel behulpzaam :-). Vooral om in contact te komen met je werkelijke behoeftes.

eetgedachte, brein