Pasen: zelf maken van brood en ei

Wat je zelf kunt maken van brood en ei.

Maak brooddeeg van een pak volkoren broodmix. Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik en snij de vorm van een haasje. Het ei doe je rauw tussen de armpjes. Je hoeft geen gaatje te prikken in het ei. Je kunt het haasje nog insmeren met een beetje eigeel. Na het bakken leg je er oogjes op van rozijnen.

In kleine ovenschaaltjes doe je brooddeeg in 2 laagjes. Tussen de laagjes verstop je een rauw ei zonder schaal óf een likje pure chocoladepasta. Alles in de oven op 200 graden. Na 15 – 20 minuten is het klaar. Als je er met een lepel op tikt en het klinkt hol, dan is het o.k. Volg gewoon de gebruiksaanwijzing voor het bakken van kleine broodjes op de verpakking van de broodmix.

Nog een paar mini-croissantjes erbij voor de lekker. Bereid deze ook volgens de verpakking en verstop er een likje pure chocoladepasta of een stukje kaas of ham in.

De gevulde eitjes spreken voor zich. De vulling maak je door het eigeel te mengen met wat light fritessaus/yoghurt en kruiden. De versiering maak je met rauwkost.

moodfoto pasen