Trage schildklier of overgang?

Trage schildklier of overgang? Olijf Voedingsadvies volgt BGN-geaccrediteerde trainingen in het kader van preventie, vrouw & gezondheid. In de afbeelding zie je welke factoren de schildklierwerking beïnvloeden.

Er kan sprake zijn van een subklinische hypothyreoïdie, dus een vertraagde schildklierwerking die niet goed via bloedonderzoek wordt aangetoond. Vaak zijn er wel andere signalen, zoals het koud hebben, moe, vergeetachtig, obstipatie, spierpijnen, moeizaam afvallen, vocht vasthouden, verminderd geestelijk welzijn. Deze klachten lijken op die in de overgang.

Het is dan extra belangrijk om te letten op goede voeding. Je ziet ook in de afbeelding dat de menopauze een trigger kan zijn voor een traag werkende schildklier. Als je twijfelt kun je bij de huisarts een bloedonderzoek aanvragen.

Olijf Voedingsadvies helpt je daarnaast graag aan een ondersteunend menu en begeleiding.

schildklier traag