Frisse lunchsalade met peultjes

Op het blog van Beginspiration trof ik een recept met peultjes uit de moestuin. Als je hier 1 of 2 volkoren boterhammen of -toast bij eet, heb je een heerlijke lunchsalade vol groente. Ik pimpte hem verder tot de volgende verhouding in ingrediënten (voor 2 personen):

-> 2 handen peultjes

-> 1 hand pluksla als rucola

-> 5 radijsjes

-> 80 g feta

-> dressing van 1 eetlepel olijfolie, 1/2 eetlepel witte wijnazijn, 1/2 theelepel mosterd

-> naar smaak peper en zout

Bereiding: Kook de peultjes in 5 minuten knapperig. Spoel ze af met koud water, zo blijven ze mooi groen. Was de sla en schud goed droog. Was de radijsjes en snij in dunne plakjes. Meng alles in een kom of schaal. Maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn en mosterd. Brokkel de feta erover en voeg zout en peper naar smaak toe. Puur genieten!

Calorische waarde: ca. 175 kcal voor de salade, met 1 tot 2 boterhammen/toast 250 tot 325 kcal.