Waarom méér groente en fruit

Waarom méér groente en fruit

In een nieuwe studie van University College Londen komt naar over dat het eten van 2 ons groente en 2 stuks fruit ondermaats is. Olijf Voedingsadvies geeft ook altijd aan dat het eten van méér groente eigenlijk een must is. Net zoals je dat terug vindt in de adviezen van de orthomoleculaire en natuurvoedingsvisie. Als je dagelijks zo’n 400 g groente en 3 stuks fruit eet heb je 42% minder kans om voortijdig te overlijden dan mensen die minder groente eten. Het is serieus onderzoek, waar volgens Nederlandse experts absoluut veel waarde aan moet worden gehecht.

Maar hoe doe je dat?

Eet fruit als tussendoortje in de ochtend, middag of avond óf verwerk het in je maaltijd – bijvoorbeeld in je ontbijt. Denk ook aan fruitpuree-ijsjes om zelf te maken en fruitspiesjes.

Eet groente, naast 2 ons gekookt, ook als eenvoudige rauwkostsalade bij het diner. Vind je dit teveel eten, neem dan rauwkost – naturel of met een slanke dip – of soep tussendoor. Eet het ook bij de andere maaltijden. Een bakje vaste rauwkost is 70 gram, een schaaltje bladgroente 35 gram. En mocht je van groene smoothies houden, neem het dan hierin. Een half bord gekookte groente is 2 ons. Een lekkere manier van groente eten kan ook zijn door het te grillen.