Supermarkt geheimen, waar moet je op letten?

Supermarkt geheimen, waar moet je op letten? Supermarkten proberen je met slimme trucjes te verleiden tot een grotere aankoop. De Amerikaanse wetenschapper Michael Pollan vertelt hierover in dit filmpje.

->  Als je je niet teveel wilt laten verleiden in de supermarkt, begeef je dan zoveel mogelijk langs de buitenkant. Hoe meer je naar binnen gaat de gangpaden in, hoe meer ongezond voedsel je zult tegenkomen.

->  Wist je dat de melk ver van de kassa afstaat? Zo wordt je gedwongen langs veel schappen te lopen met producten die je eigenlijk niet van plan was te kopen.

-> Wist je dat de gezondere, minder bewerkte voedingsmiddelen vaak onder in het schap liggen? Kijk maar eens bij de ontbijtgranen.

Klik op het plaatje voor het filmpje (Engelstalig, 2 minuten).