Is biologische voeding gezonder?

Zijn biologische producten beter voor de gezondheid? Dat kun je niet zomaar zeggen. Probleem is namelijk dat hierover nog te weinig goed onderzoek is gedaan. Ook vanuit het standpunt van de voedselveiligheid (aanwezigheid van schadelijke of giftige stoffen, bacteriën, schimmels, resten van bestrijdingsmiddelen, enz.) is biologisch voedsel niet veiliger of onveiliger dan gangbaar voedsel.

Waarom zou je dan wel biologisch eten? Omdat u ze lekkerder vindt, omdat ze het milieu (meestal) minder belasten, diervriendelijker zijn, enzovoorts. Voor uw gezondheid maakt het waarschijnlijk weinig verschil.
En bedenk dat een appel gezonder is dan een biologisch koekje en een stuk zalm met gekookte aardappelen, biologisch geteeld of niet, gezonder is dan een biologisch gebakken pizza.

Klik voor het hele artikel: Is bio gezonder? [gezondheid.be].