Denk jij wel eens 'Ach, dat ene wijntje kan er nog wel bij'?

NIEUW: Alcohol Calorieën Calculator van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.  Handig middel om makkelijk te berekenen hoeveel calorieën een alcoholisch drankje bevat en hoe lang iemand daar over doet om het te verbranden.

Hoe werkt het? Je zoekt in de lijst je favoriete, alcoholische drankje op. Je geeft aan hoeveel je ervan nuttigt en toetst op ‘bereken’. Vervolgens wordt berekend met hoeveel chocoladebiscuits dit te vergelijken is én hoeveel je ervoor moet wandelen om het weer te verbranden. Je wordt er misschien niet altijd even blij van, maar het is wel eerlijk om eens naar te kijken en door te laten dringen. Vervolgens bepaal je natuurlijk altijd zelf nog wat en hoeveel je neemt van een consumptie.

Klik hier voor de calculator. Op deze site vind je verder veel informatie over de gezonde leefstijl en publicaties op te bestellen of te downloaden, inclusief recepten. Dus het is sowieso leuk om eens op deze site rond te neuzen. Er is ook een gratis nieuwsbrief die 4x per jaar wordt verstuurd per post.