Kippenbouten in de braadzak
Mijn lievelingsgerecht zonder afwas: lukt altijd en je hebt er geen omkijken naar. Het grappige is, de ovenschotel blijft schoon en kan zo de kast weer in. Mits je niet knoeit met de braadzak uiteraard. Braadzakken koop je bij de slager of de supermarkt.
Er zijn ook kant-en-klaar verpakkingen met kruidenmix en braadzak in één. Deze staan vaak in het schap bij de mixen/sauzen voor macaroni e.d. Maar vaak wel zout, met smaakversterkers en wat kcal. Onderstaand voorbeeld is het meest puur gezond.
Hieronder vind je 2 recepten. De oventijd is 45 minuten bij 200 graden of 60 minuten bij 180 graden.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kippenpoten, 1 braadzak, 1 ovenschaal zonder deksel
Marinade: 1 knoflookteen geperst, 3 el vloeibare honing, 4 el dunne sojasaus, 1 el (sesam)olie, 1 e.l. Chinees vijfkruidenpoeder
Bereiding in de braadzak
Verwarm de oven op 200 graden
Doe de kippenpoten in de zak, verwijder het vel voor een slanke versie.
Giet de marinade erbij en meng het door de kip.
Laat het een uurtje marineren. Daarna gaat de kipbraadzak in de ovenschaal de oven in, in het midden van de oven. Je knipt aan de bovenkant van de zak een klein puntje af of maakt enkele gaatjes.
45 Minuten bij 200 graden in de oven.
Serveren
Lekker met rijst of aardappelpuree en groenten.
2e Suggestie voor kippenbouten in de braadzak
Smoor de kip samen met groenten in de zak. Het vel gaat er weer af. De kip wrijf je in met peper en paprikapoeder.
In de braadzak stop je erbij: 1 prei in ringen, 2 tomaten in stukjes, provencaalse kruiden, nootmuskaat