Italiaanse ovenschotel met geitenkaas
Voor dit gerecht ben je 20 minuten bezig met groenten snijden. Daarna doet de oven het werk voor je in 35 minuten. Het is dus eigenlijk heel makkelijk. Het gerecht zit ruim in de groenten, dus gezond. Een lekkere Italiaanse ovenschotel met geitenkaas. Begin je per ongeluk toch te laat met koken, dan kun je er makkelijk een nóg sneller 1-pansgerecht van maken.
Ingrediënten voor 4 personen
750 gram krieltjes (voorgekookt is makkelijk)
1 courgette, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 150 gram sjalotjes, 350 gram geschrapte worteltjes. Alles in stukjes gesneden.
2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 25 gram Italiaanse kruiden (fijn geknipt)
50 gram pijnboompitten
125 gram zachte geitenkaas 50+
Bereiding als ovenschotel
Verwarm de oven op 225 graden.
Meng de krieltjes en de groenten op een bakplaat.
Maak een mengsel van de olie, uitgeperste knoflook en kruiden. Schep dit over de groenten/krieltjes. Rooster 35 minuten. Even checken of je moet omscheppen tussendoor.
In een droge koekenpan de pijnboompitten licht roosteren.
Het gerecht verdeel je over 4 borden. Vervolgens de geitenkaas erboven verkruimelen. En dan bestrooien met de pijnboompitten.
Bereiding als 1-pansgerecht
Doe de olie in de pan of neem vloeibaar bak- en braad. Voeg de gesneden sjalotjes en uitgeperste knoflook toe en wok deze. Voeg de krieltjes toe en de andere groenten.
Laat het lekker gaar smoren en voeg als laatste de Italiaanse kruiden toe.
Voor de pijnboompitjes en geitenkaas volg je het ovenrecept.
Voedingswaarde Italiaanse ovenschotel met geitenkaas
Energie 500 kcal, 25 gram vet, waarvan 8 gram verzadigd vet, 47 gram koolhydraten, waarvan 12 gram suikers (van nature aanwezig), 12 gram vezels, 15 gram eiwit, 1.2 gram zout.
Bonus vanuit de kaas en groenten: 335 mg calcium
Meer dinerrecepten vind je hier.