Kip-selderijsalade met mandarijn en cashewnoten
Een lekkere lunchsalade, maar ook te gebruiken als voor- of bijgerecht. Je maakt deze uiteraard makkelijk zelf. Het recept is voor 4 personen. Wij aten dit bijvoorbeeld als voorgerecht met Kerst.
Ingrediënten (4 personen)
1 mandarijn, gepeld en in stukjes
1 stengel bleekselderij, in boogjes gesneden
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel zure room
1 theelepel kerriepoeder
1 schaal gerookte kipfiletreepjes à 175 gram
1 sjalot, gesnipperd
1 kropje mini-romainesla
25 gram cashewnoten, grofgehakt
1 eetlepel dille, fijngehakt
zout en peper
Bereiding
Roer de mayonaise, zure room en kerrie glad.
Schep de bleekselderij, de helft van de mandarijnstukjes, sjalot en kipreepjes erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg mooie blaadjes sla op het bord of serveerschaal. En schep de salade erop.
Verdeel de rest van de mandarijnstukjes erover. En bestrooi het met de stukjes cashewnoot en dille.
Tip
Voor een vegetarische variant kun je 4 eieren gebruiken, in plaats van de kipreepjes.
Als lunch kun je er 1 of 2 boterhammen bij eten. Of gekookte zilvervliesrijst toevoegen (25-50 gram ongekookt gewicht).
Voedingswaarde
Energie 149 kcal, 9 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd vet, 5 gram koolhydraten, waarvan 3 gram suikers, 2 gram vezels, 11 gram eiwit, 0.8 gram zout, 75 gram groente
Bron: Jumbo Magazine, december 2019